Χριστόφορος Μπουτσικάκης:Οι πολίτες μας δείχνουν το δρόμο της Ενότητας

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής και η καθολική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλες τις κάλπες δικαίωσε με τον πιο εμφατικό τρόπο το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την πολιτική αλλαγή που έχει τόσο ανάγκη ο τόπος.
Ταυτόχρονα, όμως, αποτέλεσε και ένα καθαρό μήνυμα του ελληνικού λαού για το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα την επόμενη μέρα, το δρόμο της ενότητας.

Το πρώτιστο μήνυμα του ελληνικού λαού δεν είναι, όμως, η αποδοκιμασία. Ναι πράγματι, οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη σε μια κυβέρνηση που τους πλήγωσε και τους απαξίωσε όσο καμία άλλη στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, όμως, έδειξαν με την ψήφο τους ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι το μέλλον. Οι πολίτες δεν είπαν απλώς ένα βροντερό «Όχι» στο διχασμό που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία αλλά κατέστησαν και τη ΝΔ κυρίαρχη και αδιαμφισβήτητη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Με απλά λόγια ζήτησαν έμπρακτα τη συγκρότηση μιας ισχυρής και σταθερής κυβέρνησης που θα πάψει να στρέφει τη μια κοινωνική ομάδα απέναντι στην άλλη. Η ηχηρή ψήφος της 26ης Μαΐου απέδειξε ότι οι Έλληνες άφησαν πίσω τους το διχαστικό «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» του Αλέξη Τσίπρα και αγκάλιασαν συντριπτικά το συμφιλιωτικό «είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια απλή ματιά στο νέο εκλογικό χάρτη της χώρας επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ έλαβε ευρεία στήριξη και από μη παραδοσιακούς ψηφοφόρους της. Είναι αναμφισβήτητο ότι η μεσαία τάξη της χώρας, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, βλέπει στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη τον άνθρωπο που θα ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές της ελληνικής οικονομίας. Οι πολίτες απέδειξαν ότι δεν συγκινούνται πια από τη διαιρετική ρητορική για τους «πολλούς» και τους «λίγους» αλλά θέλουν στο τιμόνι της χώρας έναν πολιτικό που λέει την αλήθεια και αγωνίζεται για «Όλους».
Η ΝΔ σέβεται απόλυτα το μήνυμα του ελληνικού λαού. Δεν πρόκειται να μιλήσει για νικητές και ηττημένους ούτε να χωρίσει τους πολίτες, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αίσθημα ευθύνης απευθύνουμε ένα πλατύ κάλεσμα σε όλους τους Έλληνες να πάρουν μέρος στο νέο ξεκίνημα της πατρίδας μας. Άλλωστε, οι πολίτες είναι αυτοί που μας έδειξαν το δρόμο προς την ενότητα και θα το ξανακάνουν ακόμη πιο μαζικά την Κυριακή των βουλευτικών εκλογών.
* Ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης είναι υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιώς και Νήσων