6η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ E-M@TI-ON

Στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία πραγματοποιήθηκε η 6η Διακρατική Συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+ E-M@TI-ON. Την εβδομάδα 11-15 Μαρτίου 2019 δέκα εκπαιδευτικοί από όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο έργο (Ισπανία- Γερμανία- Πορτογαλία- Σουηδία-Πολωνία) επισκέφθηκαν τα Ράλλεια Π.Δ.Σ. για να λάβουν μέρος στην 6η διακρατική συνάντηση του έργου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στις συναντήσεις που έχουν ως στόχο τη διαχείριση αλλά και την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης και την Ακρόπολη,
την Επίδαυρο, το Ναύπλιο, το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας Athena του ιδρύματος Ευγενίδου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο Πειραιά. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν  ο Αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Βεντούρης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης, ο  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.  Χρήστος Μακρής.

Ο Διευθυντής των Ραλλείων ΠΔΣ κ. Βασίλειος Πανόπουλος καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς και τους παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των τριών Δημοτικών Σχολείων (12θέσιο, 3θέσιο, 1θέσιο). Οι εκπαιδευτικοί στο σχολείο παρακολούθησαν μαθήματα, συμμετείχαν σε εργαστήρια ρομποτικής, έμαθαν ελληνικούς χορούς κ.α. Οι μαθητές των Ραλλείων ΠΔΣ παρουσίασαν στους εκπαιδευτικούς χορούς, απόσπασμα από τους Πέρσες του Ευριπίδη,  οι μαθητές του ομίλου χορωδιακού τραγουδιού τραγούδησαν τραγούδια σε όλες τις γλώσσες, οι μαθητές του Μονοθεσίου Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν δραστηριότητες της Επιστήμης Πληροφορικής κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα E-M@TI-ON  το οποίο υλοποιείται στα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία τα τελευταία τρία χρόνια μπορείτε να βρείτε στο διαδικτυακό τόπο του προγράμματος www.emotionerasmus.com