Ίρις Ιορδανίδου, η μικρότερη αλλά υπερβολικά δραστήρια υποψήφια του Γιάννη Μώραλη

Η δεκαεννιάχρονη Ίρις Σταυρούλα Ιορδανίδου είναι η μικρότερη υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη, “Πειραιάς Νικητής”.

Μπορεί να είναι μόλις 19 χρονών και πιθανότατα να είναι η μικρότερη ηλικιακά πάντα, υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Πειραιά, όμως μας έχει προκαλέσει εντύπωση με την έντονη δραστηριότητα της. Δεν έχει ένα χρόνο που τελείωσε το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων της πόλης μας και εντάχθηκε στην μάχη των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πρωτοετής φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών πλέον όμως με πλούσιο βιογραφικό συνεισφοράς και βραβεύσεων.

Η Ίρις Ιορδανίδου είναι μέλος της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ευαισθητοποιημένη στα οικολογικά θέματα αφού έχει συμμετάσχει στην ομάδα  του Ευρωπαϊκού προγράμματος  ERASMUS +KA2/ για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών με θέμα: “Climate Change Ready”,καθώς επίσης και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευαισθητοποίηση των μαθητών στο πράσινο και την ανάγκη προστασίας των αυτοφυών φυτών» του “KLORANE BOTANICAL FOUNDATION”.

Παράλληλα έχει και αρκετές βραβεύσεις. Το 2016 βραβεύτηκε για τη συμμετοχή και διάκριση στον 35ο Πανελλαδικό (63ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολείων (EaS) 2015 με γενικό θέμα: «Ζούμε μαζί ειρηνικά» υπό την αιγίδα της AEDE (Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτκών), το 2017 συμμετείχε στο πρόγραμμα “United in diversity! Wishful thinking or reality in Europe? Young Europeans are debating.” στην “Europäische Akademie Otzenhausen” στη Γερμανία και διακρίθηκε στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2016-2017 ως μία από τους 15 καλύτερους ομιλητές της διοργάνωσης. Πέρσι διακρίθηκε στην Ημερίδα «Euroscola Day» του European Parliament στο Στρασβούργο ενώ φέτος βραβεύτηκε απότο Ίδρυμα Ελισάβετ Σιάφλα-Μπαλόγλου, επειδή αρίστευσε κατά την αποφοίτηση της.

Φαίνεται ότι ακόμη υπάρχει ελπίδα στην πόλη μας όταν νέα και βραβευμένα παιδιά θέλουν να βοηθήσουν έμπρακτα. Σε μία εποχή που το γκρίζο και η λάσπη κυριαρχεί, με την νεολαία να γυρίζει την πλάτη και να απαξιώνει την πολιτική, υπάρχουν νέα παιδιά όπως η Ίρις Ιορδανίδου που φωτίζουν με την παρουσία τους τα κοινά