Κερατσίνι: Κατάληψη από αντιφασίστες στο Σαμαράκης για να αναβληθεί η ομιλία Βελόπουλου

Κερατσινιώτες αντιφασίστες προχώρησαν αιφνιδιαστικά στην κατάληψη του πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου “Αντώνης Σαμαράκης” για να αναβληθεί προγραμματισμένη ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου αρχηγού της Ελληνικής Λύσης.

Γύρω στις 14:00 ομάδα από 25 αντιφασίστες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας κατέλαβαν αιφνιδιαστικά το  πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου “Αντώνης Σαμαράκης”. Σκοπός της κατάληψης ήταν η ακύρωση της ομιλίας του ακροδεξιού ηγέτης της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κυρίως από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ κύκλωσαν την περιοχή αρχικά για αποφευχθούν τα χειρότερα που μάλλον δεν το κατάφεραν καθώς σημειώθηκαν κάποια μικρής έντασης επεισόδια . Προς υποστήριξη των καταληψιών συγκεντρωθεί κόσμος πέριξ του Σαμαράκη. Μάλιστα μία ομάδα επιχείρησε να μπει στο Σαμαράκης και εκεί υπήρξαν κάποια μικρά επεισόδια με οπαδούς της Ελληνικής Λύσης (σύμφωνα πάντα με το Indymedia).

Όπως είναι φυσικό η εκδήλωση της Ελληνικής Λύσης ακυρώθηκε. Ακόμη συνεχίζεται η κατάληψη και πάνω από 50 άτομα βρίσκονται στα γύρω στενά θέλοντας να μπουν και να ενισχύσουν την κατάληψη.

Η Επιστολή των Καταληψιών

Σήμερα, Πέμπτη 14/3, ο Κυριάκος Βελόπουλος και το κόμμα του Ελληνική Λύση έχει ανακοινώσει ομιλία στο πολιτιστικό κέντρο Κερατσινίου “Αντώνης Σαμαράκης”.

Ο Βελόπουλος, το κόμμα του, τα στελέχη και οι οπαδοί του είναι γνωστοί ακροδεξιοί, εθνικιστές, ρατσιστές, υμνητές του “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Αποτελούν σε νέα συσκευασία τη συνέχεια του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, του οποίου ο Βελόπουλος ήταν στέλεχος και βουλευτής από το 2007, όπως και το διάστημα 2011-12 που το ΛΑΟΣ συμμετείχε σε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με πρωθυπουργό τον διορισμένο πρώην τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο για να επιτευχθεί η συνέχιση και εφαρμογή των μνημονίων κοινωνικής ισοπέδωσης και ταξικής λεηλασίας, σε μια περίοδο έντονων κοινωνικών αντιστάσεων και ταραχών.

Επειδή τα εκλογικά πανηγύρια όλων των ειδών πλησιάζουν (δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές, βουλευτικές) δεν σημαίνει ότι οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πολιτιστικά κέντρα, ο δημόσιος χώρος γενικότερα, θα αφεθούν βορά στα κάθε είδους φασιστοειδή και τα κομματίδιά τους. Ο Κυριάκος Βελόπουλος και η Ελληνική Λύση του είναι ανεπιθύμητοι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα. Το ίδιο και κάθε άλλος εθνικιστικός και ρατσιστικός συρφετός, από τους νεοναζί της χρυσής αυγής μέχρι τους τσαρλατάνους της ελλήνων συνέλευσις. Οι προσπάθειές τους για εμφάνιση στο δημόσιο πεδίο αποτελούν από μόνες τους πρόκληση. Όχι γιατί τρέφουμε καμία συμπάθεια στον φιλελεύθερο, σοσιαλιστικό ή αριστερό πατριωτισμό, που θεμελιώνει εξίσου τους πλαστούς διαχωρισμούς και τα νεκροταφεία των εθνικών ιδεωδών. Αλλά γιατί το αίμα δεν γίνεται νερό κι η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Τα προηγούμενα χρόνια οι γειτονιές μας βίωσαν σωρεία φασιστικών επιθέσεων κατά μεταναστών, αγωνιστ(ρι)ών και αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων, με αποκορύφωμα τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αποτέλεσαν πεδίο κάποιων από τις σφοδρότερες συγκρούσεις με τις παρακρατικές ομάδες κρούσης, τους κρατικούς πάτρωνές τους και τις δυνάμεις καταστολής τους.Έτσι θα πράξουμε και τώρα. Την προεκλογική περίοδο που ακολουθεί θα σταθούμε για άλλη μια φορά στις γειτονιές μας ανάχωμα στον φασισμό και στην προσπάθεια διάχυσης κοινωνικά του εθνικιστικού, ρατσιστικού και σεξιστικού δηλητηρίου. Μαζί με πολλούς άλλους και πολλές άλλες, όπως και τόσες άλλες φορές. Με όπλα μας την συνείδηση, την εξεγερτική ευαισθησία, τη συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, για την ατομική και συλλογική χειραφέτηση.

Καλούμε σε στήριξη της κατάληψης στο πολιτιστικό κέντρο Αντώνης Σαμαράκης, Μικράς Ασίας και Παπαναστασίου, που έχει πραγματοποιηθεί από τις 14.00 για την ματαίωση της ομιλίας του Βελόπουλου και σε συγκέντρωση στις 18:00.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Αυτοοργανωμένος χώρος αλληλεγγύης και ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ

Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας