Η Γεωργία Γεννιά 4 χρόνια παρούσα στην Ύδρα με παρεμβάσεις για τα καθημερινά προβλήματα

Η Ύδρα βρήκε αυτά τα 4 χρόνια έναν συμπαραστάτη στα καθημερινά προβλήματα του, τη Γεωργία Γεννιά.

Τη Γεωργία Γεννιά, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε ο Πόρος σύμμαχο και συμπαραστάτη την τετραετία που πέρασε. Σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του νησιού βρέθηκε δίπλα στη δημοτική αρχή και τους κατοίκους. Από τα απλά καθημερινά προβλήματα μέχρι την επαναφορά της νήσου Αγίου Γεωργίου (Saint George) στα διοικητικά όρια του Δήμου Ύδρας,  ύστερα από διαδοχικές  συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ύδρας Γεώργιο Κουκουδάκη και τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Καθημερινά είχε επαφές με τη δημοτική αρχή για την επίλυση προβλημάτων του νησιού και άμεσα όριζε συναντήσεις με τον αρμόδιο πολιτειακό παράγοντα που χρειαζόταν για να επιλυθεί το κάθε πρόβλημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ευαισθητοποίηση και η άμεση κοινοτοποίηση για την αποζημίωση του νησιού από την διήμερη διακοπή ρεύματος όπως επίσης και οι πιέσεις για κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συνεχείς ήταν οι πιέσεις και η επικοινωνία με την 2η ΔΥΠΕ και την διοικήτρια Όλγα Ιορδανίδου για την κάλυψη των κενών στο Ιατρείο και άμεση προκήρυξη θέσεων αγροτικών ιατρών για το νησί, ώστε να μην μείνει χωρίς πρωτοβάθμια ιατρική κάλυψη.

Μετά από μία μακροσκελή και χρονοβόρα προσπάθεια, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού για την αναστήλωση του Ι.Ν. Γεννήσεως του Χριστού, ο οποίος χρονολογείται από την εποχή της Ελλημικής Επανάστασης. Τότε η Γεωργία Γεννιά έκανε διαδοχικά ραντεβού με την τότε Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και τον διευθυντή του γραφείου της Βαγγέλη Πολίτη, ώστε να έρθει σε πέρας η προσπάθεια αυτή.

Η Γεωργία Γεννιά ήταν πάντα δίπλα στη Δημοτική Αρχή της Ύδρας  και δίπλα στους κατοίκους του νησιού. Προσπάθησε να λύσει όποια προβλήματα προέκυπταν άμεσα και αποτελεσματικά.