Η Γεωργία Γεννιά κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να λύσει χρόνια προβλήματα των Σπετσών

Η Γεωργία Γεννιά για τέσσερα χρόνια προσέφερε πολλά με το έργο της στο νησί των Σπετσών, έλυσε χρόνια προβλήματα και ήταν παρούσα όποτε χρειάστηκε.

Η Γεωργία Γεννιά μπορεί να είναι νέα στα κοινοβουλευτικά έδρανα, όμως κατάφερε να λύσει χρόνια προβλήματα του νησιού. Χαρακτηριστική είναι η παραχώρηση του πολυδύναμου Ιατρείου Σπετσών. Μετά από διαδοχικά ραντεβού με την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου και τον δήμαρχο, Παναγιώτη Λυράκη, ολοκληρώθηκε η παραχώρηση του.

Παράλληλα, δεν ήταν λίγες φορές που η Γεωργία Γεννιά είχε συναντήσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη για τη στελέχωση του πολυδύναμου Ιατρείου, ενώ και με ερώτηση της στη Βουλή προς τον υπουργό Υγείας, είχε πιέσει για την καλύτερη στελέχωση του Ιατρείου με μόνιμο προσωπικό.

Η Γεωργία Γεννιά στη μεγάλη φωτιά του 2017, ήταν αυτή που πίεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Θοδωρή Λαρέζο, για ενίσχυση με εναέρια μέσα και πεζοπόρα του εθελοντικού κλιμακίου του νησιού ώστε να αντιμετωπιστεί η φωτιά που απειλούσε κατοικημένες περιοχές. Ενώ την επόμενη ημέρα επισκέφτηκε το νησί για να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής.

Η άριστη σχέση της και οι καθημερινές επαφές της με τον δήμαρχο, Παναγιώτη Λυράκη, βοήθησε στη γρήγορη επίλυση προβλημάτων του νησιού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ευαισθητοποίηση και η άμεση κινητοποίηση για τη διατήρηση και βελτιστοποίηση των παραδοσιακών τμημάτων του νησιού, όπως τα καρνάγια (ταρσαν’δες) και τα ξύλινα καΐκια.

Μετά από διαδοχικά ραντεβού με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, διευθετήθηκαν οι διαφορές μεταξύ των μελών του ΔΣ της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών και ορίστηκε κοινά αποδεκτός Πρόεδρος, για να μπορέσει η σχολή να επιτελέσει τον σκοπό που δημιουργήθηκε.

Η Γεωργία Γεννιά ήταν πάντα δίπλα στη Δημοτική Αρχή των Σπετσών και δίπλα στους κατοίκους του νησιού. Προσπάθησε να λύσει όποια προβλήματα προέκυπταν άμεσα και αποτελεσματικά.