Ο CEO της Stoiximan Γ. Δασκαλάκης στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: “Στόχος είναι να μπορούμε να αναπτύσσουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να είναι ανταγωνιστικά διεθνώς”

Τρόποι για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών σε ένα πάνελ διακεκριμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για το καυτό αυτό ζήτημα για την Ελλάδα στη μεταμνημονιακή εποχή συζήτησαν η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συμβουλίων για την Ανταγωνιστικότητα κα. Deborah Wince Smith, o συνιδρυτής και πρόεδρος του Concordia Summit κ. Νικόλας Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ Σίμος Αναστασόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος της Stoiximan, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Γιώργος Δασκαλάκης.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου και πολιτικού κόσμου, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση της κας Smith και του κ. Αναστασόπουλου για την σημασία της πρόσφατης ίδρυσης του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας που ενώνει φορείς και τον επιχειρηματικό κόσμο και θα μπορεί να φέρει στη συζήτηση εφαρμόσιμες πολιτικές ενώ ο κ Λογοθέτης επεσήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να ασκήσει μια επιθετική προβολή των δυνατοτήτων της διεθνώς στη νέα εποχή μετά την κρίση.

Στο επιτυχημένο παράδειγμα της Stoiximan παρά την κρίση στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο κ. Δασκαλάκης. Στην ερώτηση πώς τα κατάφερε η εταιρεία και μάλιστα επέκτεινε το μοντέλο ανάπτυξης της σε άλλες 5 ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Δασκαλάκης απάντησε ότι η Stoiximan εφάρμοσε στην πράξη κάποιες από τις βασικές αρχές της ανταγωνιστικότητας στη νέα εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης: Από την αρχή βασίστηκε στην τεχνολογία, την καινοτομία και το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας μια κουλτούρα ευέλικτη και ανοιχτή σε νέες ιδέες.