“Λέμε ΟΧΙ στην προβλήτα στην Πειραική” γράφει ο Κωνσταντίνος Μποτρομλής

Σε μεγάλο κίνδυνο βρίσκεται πλέον ο χώρος της Πειραικής, όπου εκτός από την πανέμορφη θέα και την υπέροχη θάλασσα που συναντάει κανείς, βρίσκονται τα περίφημα τείχη των οχυρώσεων της αρχαιότητας καθώς και το ταφικό μνημείο του ιδρυτή του Πειραιά και νικητή της Σαλαμίνας Θεμιστοκλή.
Το ερώτημα που έχει ο κάθε Πειραιώτης και η κάθε Πειραιώτισσα είναι ένα:
Γιατί κάποιος να θέλει να αλλάξει ριζικά την εικόνα μιας περιοχής-στολίδι για τον Πειραιά μας, που μόνο προβλήματα θα αποφέρει;
Για να μπορέσει να δημιουργηθεί το νέο λιμάνι, που θα έχει θέσεις για 4 έως 6 κρουαζιερόπλοια , θα μπαζωθεί τεράστια έκταση του Σαρωνικού με εκατομμύρια κυβικά μέτρα μπάζα για να γίνει μια τεχνητή χερσόνησος με τελική επιφάνεια 175 στρέμματα, όταν το σημερινό επιβατικό λιμάνι -ακτοπλοΐα και κρουαζιέρα- έχει έκταση 274,5 στρέμματα.
Η ζημιά που θα αποφέρει το συγκεκριμένο έργο στο θαλάσσιο οικοσύστημα , είναι τεράστια , καθώς πλέον η Πειραική θα είναι ακατάλληλη για κολύμπι αλλά και για ψάρεμα.
Το Κονώνειο Τοίχος , το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο τοίχος , θα καλυφθεί κάτω από τόνους μπάζα, αντί να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί τουριστικά.
Το μεγαλύτερο βέβαια πρόβλημα που θα προκύψει, είναι ο κίνδυνος για την υγεία των πολιτών λόγω των υψηλών ρύπων που ελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.
Ένα έργο, όπου όπως φαίνεται, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα γίνει και με την ευγενική χορηγία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η οποία αντί να καταδικάσει μια τέτοια απόπειρα, φαίνεται να είναι σύμφωνη με την υλοποίηση της.
Όλοι όσοι βρισκόμαστε στον συνδυασμό «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΛΗ-ΠΡΟΤΥΠΟ» με επικεφαλής τον υπ .Δήμαρχο Νίκο Βλαχάκο, είμαστε κάθετοι στην δημιουργία προβλήτας και θα αγωνιστούμε για να παραμείνει η Πειραική ένα κόσμημα για τον Πειραιά μας.

Κωνσταντίνος Γ. Μποτρομλής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Συνδυασμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΟΛΗ-ΠΡΟΤΥΠΟ