Τεράστια συγκέντρωση του υπ. Δήμαρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Παντελή Καμά

Μπορεί η Ωκεανίς τα έπληττε και το Κερατσίνι με ακραία καιρικά φαινόμενα όμως ο υποψήφιος  Δήμαρχος Παντελή Καμάς πραγματοποίησε την  πρώτη μεγάλη συγκέντρωση του συνδυασμού του “Αλλάζουμε”.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που προκάλεσε το ακραίο καιρικό φαινόμενο Ωκεανίς, εκατοντάδες και Κερατσινιωτών  πήγαν να παρακολουθήσουν στο πρώην εργοστάσιο του Καρχαμάνογλου την ομιλία του Υποψήφιου Δήμαρχου Παντελή Καμά.

Πάνω από 500 άτομα έδωσαν το παρών στην μεγάλη συγκέντρωση του Παντελή Καμά δίνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι ένα από τα φαβορί για την διεκδίκηση του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Μεταξύ αυτόν ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο πρωην Δημαρχος Κερατσινίου Γιώργος Σαράφογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου Δραπετσώνας Νίκος Πέτσας αλλά και πολλοί άλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι φίλοι του Παντελή Καμά.

Η ομιλία του Παντελή Καμά δεν θύμιζε σε τίποτα τον όλο προεκλογικό αγώνα που παρατηρούμε από τους υποψήφιους Δημάρχους της πόλης μας που αναλώνονται σε μία κριτική στα όρια της λασπολογίας. Η ομιλία του Παντελή Καμά έδειξε το βασικό στίγμα του συνδυασμού του, το αλλάζουμε. Αλλαγές δεν γίνονται με κριτική αλλά με σχέδιο και όραμα και αυτό το έχει ξεκάθαρα ο Παντελής Καμάς.

Ένα από τα σχέδια του είναι είναι η αναβάθμιση  του εργοστασίου του Καρχαμάνογλου σε ένα πολυχώρο πολιτισμού και αναψυχής που θα περιλαμβάνει και ένα υπερτοπικό συνεδριακό κέντρο που λείπει από τον ευρύτερο Πειραιά.  Η αναβάθμιση αυτή θα βρίσκεται στο το κέντρο μίας ευρύτερης ανάπλασης της Αμφιάλης και του Κερατσινίου, που θα περιλαμβάνει πεζοδρομήσεις, διαμορφώσεις χώρων, ελαφριά κίνηση, δημιουργία ποδηλατοδρόμων  και χώρους στάθμευσης, και θα ενώνει τα Εμπορικά Κέντρα των περιοχών.

Ξεκάθαρο ήταν και το σχέδιο του για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, όμως αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι ακούμπησε το άλλο μεγάλο πρόβλημα των Ταμπουρίων και της Ευγένειας το Νεκροταφείο της Ανάστασης. Θέτοντας ψηλά στην ατζέντα του την διεκδίκηση του Νεκροταφείου από τον Δήμο Πειραιά. Αν δεν γίνει άμεσα η διεκδίκηση κινδυνεύει το Νεκροταφείο να μην κλείσει ποτέ (Δείτε εδώ σχετικό άρθρο μας).

Ένα  ακόμη σημείο της ομιλίας του Παντελή Καμά που έδειξε ότι έχει ξεκάθαρο όραμα για την λειτουργία του Δήμου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών. Μάλιστα έφερε παραδείγματα από άλλους Δήμους της Αττικής που έχουν δημιουργήσει τέτοιες εφαρμογές με πολύ μικρό κόστος.

Τέλος κάλεσε όλους  τους ανθυποψηφίους του  σε Δημόσιο Διάλογο και ξεκαθάρισε οτι αν εκλεγεί Δήμαρχος θα διαβουλευτεί με όλους τους συνυποψήφιους του, από κοινού και Δημόσια, και θα προχωρήσει με όσους βρει συγκλήσεις, δεν συμμετέχει σε παζάρια δεν κάνει κομπρεμί.