Πειραιάς

Από τον Μουζάλα στην Β’ Πειραιά…….

By

on

Από ότι φαίνεται ο Κυριάκος Μαντούβαλος, στενός συνεργάτης του Γιάννη Μουζάλα θα είναι μία υποψηφιότητα έκπληξη για την Β’ Πειραιά….

Έντονη είναι το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για το ποιοι θα πλαισιώσουν στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές τα ψηφοδέλτια των δύο μεγάλων κομμάτων ειδικά στις μεγάλες περιφέρειες που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Η Β΄Πειραιά αποτελεί μία από αυτές με το Κυβερνητικό στρατόπεδο από όσο ακούγεται να ετοιμάζει υποψηφιότητες έκπληξη που θα καταφέρουν να μετριάσουν πιθανές απώλειες στα ποσοστά του στην περιοχή.

Από ότι φαίνεται έχουν κλειδώσει τα πρώτα δύο δυνατά ονόματα που όμως δεν φαίνεται να κάνουν την διαφορά. Από την μία η “βουλευτική μεταγραφή” της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου από την Ένωση Κεντρώων που όμως δεν φαίνεται να έχει την μεγαλύτερη δυναμική στην περιοχή και από την άλλη ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών ο Τρύφων Αλεξιάδης. Ο Τρύφων Αλεξιάδης με έντονη κομματική και συνδικαλιστική δράση θεωρείται ένα από τα δυνατά χαρτιά στο ψηφοδέλτιο αλλά όμως έχει επωμιστεί το δύσκολο ρόλο του υπουργού Οικονομικών σε μία περίοδο μνημονίων.

Τις τελευταίες μέρες ακούγεται έντονα το όνομα του στενού συνεργάτη του επιτυχημένου Υπουργού Μετανάστευσης Γιάννη Μουζάλα, του Κυριάκου Μαντούβαλου. Ο νεαρός δημοσιογράφος θεωρείται παράλληλα και ένα ανάχωμα προς την κεντροαριστερά στην Β’ Πειραιά αφού προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Εξάλλου το 2012 σε ηλικία 29 χρονών ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και μόνο άσχημο δεν μπορεί να πει κανείς τον αριθμό σταυρών που πήρε σε ένα ΠΑΣΟΚ που είχε έρθει 6ο και με τους 3 πρώην βουλευτές του (Νιώτη, Λιντζέρη, Διαμαντίδη) να ηγούνται του ψηφοδελτίου.

Ο Κυριάκος Δ. Μαντούβαλος είναι ο γιος του ταμία του Κρατικού Νικαίας Δημήτρη Μαντούβαλου, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ την 1η Ιουνίου του 1995 στην πρώτη ένοπλη μετά φόνου ληστεία. Εκείνος αντιστάθηκε και υπερασπίστηκε τα 146 εκατομμύρια δραχμές που προορίζονταν για τη μισθοδοσία του προσωπικού χάνοντας τη ζωή του και αφήνοντας ορφανά το 13χρονο τότε γιο του Κυριάκο.  Η μητέρα του το 1993 ήταν η γυναίκα του ψηφοδελτίου στην Β’ Πειραιά μετά τη Μελίνα Μερκούρη η οποία απεβίωσε και αυτή το 2007.

Recommended for you