Όλη η αλήθεια για τις εκλογές στο ΤΕΦΑΑ και τις ανακριβείς καταγγελίες περί νοθείας

Με ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΤΕΦΑΑ απαντάει σε όλες τις ανακρίβειες που την κατηγορεί από την Τετάρτη η ΠΚΣ μέσω  των κομματικών μέσων ενημέρωσης και απαντάει στα ψεύδη και στις συκοφαντίες. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι η ΠΚΣ που καταγγέλλει την ΔΑΠ για νοθεία είναι η ίδια που έχει αναλάβει κατά την εκλογική διαδικασία τις κάλπες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΤΕΦΑΑ

Η ιστορία ξεκινάει χρονικά τη Τρίτη 15 Μαΐου 2018 κατα τη διάρκεια της διάλυσης Δ.Σ. Φοιτητών που έλαβε μέρος στο μεγάλο αμφιθέατρο. Όταν συγκεντρώθηκαν όλες οι παρατάξεις (Δ.Α.Π – ΠΑΣΠ – Α.Φ.Σ. – Π.Κ.Σ.) άρχισε η συζήτηση για τη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών της επόμενης ημέρας. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων η Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. συμφώνησε σε όλες τις προτάσεις των παρατάξεων όπως η μείωση των αριθμών και των χωρών που θα υπήρχαν οι κάλπες. Συμφωνήσαμε λοιπόν με την πρόταση της Π.Κ.Σ. για διεξαγωγή των εκλογών σε 5 κάλπες , σε 5 διαφορετικές αίθουσες. Η μόνη στιγμή που διαφωνήσαμε ήταν όταν η Π.Κ.Σ. ήθελε να πάει χρονικά 1 ώρα πίσω η εκλογική διαδικασία. Αρχή 8 το πρωί και τέλος 8 το βράδυ. Αυτό μάλλον συνέβη γιατί οι συνδικαλιστές της Π.Κ.Σ. ήθελαν 1 ώρα παραπάνω για ξεκούραση ώστε να είναι έτοιμοι για τις εκλογές.

Το συζητήσαμε αρκετή ώρα και ειλικρινά παραλίγο να πιστέψουμε το γεγονός αυτό. Για καλή μας τύχη όμως ακολουθήσαμε το μυαλό μας και αποφασίσαμε την συγκατάθεση και των υπολοίπων παρατάξεων να ακολουθήσουμε ότι θα έκανε όλη η Ελλάδα δηλαδή 7 το πρωί με 7 το βράδυ. Γράψαμε παραπάνω “για καλή μας τύχη” γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις τακτικές της Π.Κ.Σ. τα προηγούμενα χρόνια καθώς αποτελείται από τα ίδια 5 άτομα τα τελευταία 4 χρόνια. Παρόλα αυτά , δεν υπέγραψαν τίποτα και αποχώρησαν από την διάλυση Δ.Σ.

Μισή ώρα αργότερα όμως, αφού πήραν εντολές απ’τους «μπαμπάδες» τους, επέστρεψαν και υπέγραψαν τα πάντα (Υπάρχουν και τα πρακτικά του ΔΣ με τις υπογραφές όλων των παρατάξεων). Την ημέρα, λοιπόν, των εκλογών και ακριβώς 10 λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας κατα τον έλεγχο στις κάλπες πριν την έναρξη της διαδικασίας πριν σφραγιστούν βρέθηκαν σε μια από αυτές 10 Φάκελοι σφραγισμένοι. Να σημειώσουμε εδώ ότι κατα το Δ.Σ. της προηγούμενης ημέρας οι παρατάξεις συμφώνησαν η Π.Κ.Σ. να είναι υπεύθυνη για τις κάλπες, η Δ.Α.Π για τα ψηφοδέλτια και η Π.Α.Σ.Π. Και Α.Φ.Σ. για την αναγραφή -διαγραφή. Η Π.Κ.Σ. λοιπόν ενώ ήταν υπεύθυνη για τις κάλπες ξαφνικά άρχισε να μας κατηγορεί για νοθεία. Για νοθεία η οποία έγινε στο μυαλό τους πριν αρχίσει καν η εκλογική διαδικασία, στις κάλπες που οι ίδιοι έχουν την ευθύνη και μόνο αυτοί ήταν δίπλα τους και μάλιστα για μια νοθεία η οποία έγινε πριν σφραγιστούν οι κάλπες υπό το βλέμμα όλων των παρατάξεων. Το θέατρο του παραλόγου συνεχίστηκε με αμείωτο ενδιαφέρον. Στις 8.05 προς έκπληξή μας τα 5 άτομα της Π.Κ.Σ. έφυγαν από τις κάλπες και άρχισαν να πίνουν καφέ γύρω γύρω στο ΤΕΦΑΑ. Μετά από παροτρύνσεις όλων των παρατάξεων τελικά επέστρεψαν εκεί που έπρεπε να είναι σύμφωνα με αυτά που υπέγραψαν κατα τη διάλυση του Δ.Σ.

Το έργο λοιπόν ολοκληρώθηκε όταν τα 3 άτομα της Π.Κ.Σ. που είχαν απομείνει στις 12.00 αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την εκλογική διαδικασία και από το ΤΕΦΑΑ. Τους ανακοινώσαμε λοιπόν ότι όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν από εδώ και πέρα. Όπως αποχώρησαν από την εκλογική διαδικασία και από το ΤΕΦΑΑ έτσι και θα παραμείνουν. Μακριά από το ΤΕΦΑΑ για ΠΑΝΤΑ. Στις πλάτες των φοιτητών του ΤΕΦΑΑ δεν θα παίξει κανείς, ποσό μάλλον αυτοί οι 5 που τόσα χρόνια είναι γλάστρες και φερέφωνα των μπαμπάδων τους από τον Περισσό.