Στην ετήσια έκθεση για το ελληνικό εμπόριο παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος

Παν. Χατζηπέρος: Επίσκεψη στις Σπέτσες

Στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ, σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, όπου παρουσιάστηκε η ετήσια έκθεση (2017) για το ελληνικό εμπόριο παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος τιμώντας τον κάθε έναν μικρό Έλληνα Έμπορο καθώς και τον κ Κορκίδη Βασίλη (πρόεδρο της ΕΣΕΕ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, στον οποίο απενεμήθη τιμητική διάκριση από τους διοργανωτές, η κα Ντόρα Μπακογιάννη η οποία άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τα τρία χαμένα χρόνια της ελληνικής οικονομίας (2015-2017) και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κος Γιάννης Δραγασάκης.

Ο κ.Δραγασάκης τόνισε ότι η έξοδος στις αγορές και ο τερματισμός των μνημονίων είναι ένα ορατός στόχος, όμως η υπέρβαση της χρεοκοπίας και των συνεπειών της και η δημιουργία ενός νέου υποδείγματος ανάπτυξης, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, είναι ένα εγχείρημα μεγάλων απαιτήσεων, που απαιτεί συλλογική εγρήγορση, οργανωμένο σχέδιο και σαφείς στόχους. Απαιτεί την ενεργοποίηση της κοινωνίας, την ανάπτυξη του κοινωνικού διαλόγου, τη διαμόρφωση αξιόπιστων συλλογικών υποκείμενων, την οικοδόμηση προωθητικών συναινέσεων και κοινωνικών συμμαχιών στη βάση συγκεκριμένων στόχων.

Η κα. Μπακογιάννη παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ επενδύσεις, φορολογική επανάσταση και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – και υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει σε μια κοινωνία επιδοματούχων, ούτε στα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά. Αναλυτικά η κα Μπακογιάννη ανέφερε τα εξής: «Τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι η οικονομία διεκδικεί να επιστρέψει εκεί όπου βρισκόταν το 2014. Δηλαδή, χάθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Τέλος ο Πειραιώτης πρόεδρος της ΕΣΕΕ κος Βασίλης Κορκίδης σημείωσε από την πλευρά του ότι οι μελλοντικές προοπτικές των ΜΜΕ επιχειρήσεων θα είναι ευνοϊκές, εφόσον υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις. Για να μετατραπεί η εγχώρια επιχειρηματικότητα σε ουσιαστικό πυλώνα ανάπτυξης και προώθησης της καινοτομίας, πρέπει να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εκπροσώπων της, για τη διαμόρφωση ενός περισσότερο φιλικού οικονομικού και θεσμικού περιβάλλοντος.