Γεννιά: “Είμαστε αντίθετοι σε κατεστημένα που παραβιάζουν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων”

Σε ομιλία της στην βουλή η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Γεωργία Γεννιά δήλωσε αντίθετη σε κατεστημένα που παραβιάζουν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων.

To σχέδιο νόμου για τα εργασιακά και ασφαλιστικά υπερψήφισε σήμερα στη Βουλή η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά.

Στην ομιλία της, η κ. Γεννιά έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο βάζει τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα και επικεντρώθηκε στις αλλαγές που αφορούν στις συλλογικές συμβάσεις και στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόβλεψη του νομοσχεδίου που επεκτείνει την προστασία της γυναίκας από την απόλυση λόγω μητρότητας, όπως και στην προστασία των γυναικών που βρίσκονται σε διαδικασία υιοθεσίας ή εμπλέκονται στη διαδικασία της παρένθετης μητρότητας. Το σχέδιο νόμου θεσπίζει και τη χορήγηση ειδικής άδειας για γονείς τέκνων με βαριά νοητική στέρηση, σύνδρομο Down και αυτισμό.

Όσον αφορά στα εργασιακά, η κ. Γεννιά τόνισε ότι με το νομοσχέδιο ισχυροποιείται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να θωρακιστεί η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αλλά και να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Επίσης, επιλύεται το ζήτημα υπολογισμού της σύνταξης των προσώπων που, λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν είχαν καθόλου ή είχαν περιορισμένης διάρκειας χρόνο ασφάλισης στο διάστημα από την 1-1-2002 και εντεύθεν.

«Είμαστε αντίθετοι σε κατεστημένα που παραβιάζουν βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενάντια σε οτιδήποτε υπονομεύει την κοινωνική αποστολή του κράτους και των θεσμών του, αντίθετοι σε επιβραδυντικούς και στρεβλωτικούς παράγοντες της οικονομίας και της εργασίας», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννιά.