Αίγινα: Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν…..

Η νέα τραγωδία που εξελίχθηκε στην Αίγινα φέρνει στην επιφάνεια τα “καυτά” θέματα που ασχολείται το Λιμεναρχείο Αίγινας.

Δεν συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το ατύχημα με 4 νεκρός στο στενό ενδιάμεσα Αίγινας και Μονής και ένα νέο ατύχημα ήρθε να συγκλονίσει το νησί. Υδροφόρα που μεταφέρει νερό στο νησί συγκρούστηκε με αλιευτικό με αποτέλεσμα των θάνατο δύο ψαράδων.

Τους σωρούς των άτυχων ψαράδων τους έφερε στο νησί η ίδια η υδροφόρα και όχι κάποιο σκάφος του Λιμενικού. Εξάλλου το Λιμεναρχείο Αίγινας ασχολείται με πιο σοβαρά ζητήματα όπως η τεράστια επιχείρηση σύλληψης ενός ηλικιωμένου καρδιοπαθή επιχειρηματία για άγρα πελατών. Χρειάστηκαν 7 λιμενικοί, μία ειρηνοδίκης και ένας κλειδαράς για να συλλάβουν τον γνωστό τοπικό επιχειρηματία για ένα πλημμέλημα.

Φαίνεται ότι Λιμεναρχείο Αίγινας δίνει πιο πολύ σημασία σε τέτοιες συλλήψεις παρά στην ασφάλεια των θαλασσίων μεταφορών. Απλά για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι αυτός που είχε καταγγείλει την άγρα πελατών στο λιμάνι αλλά και ότι τα απορριμματοφόρα του Δήμου Αίγινας δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ. Τυχαία τελείως υπήρξε όλη αυτή η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου Αίγινας για την σύλληψη του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο καθένας βγάζει μόνος του τα συμπεράσματα του…..