Κέντρο Υγείας Αίγινας: Πρώτο Τεστ Θετικό. Έπεται η συνέχεια …

Ατύχημα έλαβε χώρα σε δύσβατο σημείο στην ακτή της περιοχής Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα χθες. Τα πραγματικά γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: η Γενική ιατρός του Περιφερειακού Ιατρείου Μεσαγρού, αρμοδιότητας του Κ.Υ. Αίγινας, ειδοποιήθηκε και μετέβη άμεσα στην περιοχή όπου συνέβη το ατύχημα της πτώσης 58χρονης κυρίας, προκειμένου να σταθμίσει την κατάσταση και να συντονίσει τις προσπάθειες διάσωσης. Λόγω της δυσκολίας πρόσβασης στο σημείο του ατυχήματος, κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία μετέφερε άμεσα την ασθενή, που παρουσίαζε κάκωση στην αριστερά ποδοκνημική, στο Κέντρο Υγείας.

Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης διάσωσης της άτυχης 58χρονης ανέλαβε αποκλειστικά η διοικητής της Β’ Υ.Π.Ε. κυρία Όλγα Ιορδανίδου. Η Διοικητής της Β΄ Υ.Π.Ε. ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν από την Βουλευτή Γεωργία Γεννιά που βρισκόταν στο νησί.

Τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και η ασθενής διακομίσθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο του Πειραιά, για περαιτέρω εκτίμηση της κατάστασής της όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε ορθοπεδικό τμήμα. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είδαμε να γίνεται χρήση ενός γεγονότος υγείας για να ασκηθεί ανέξοδη κριτική. Το θετικό της υποθέσεις είναι ότι με αφορμή το περιστατικό αυτό διαπιστώσαμε ότι το Κέντρο Υγείας Αίγινας λειτουργεί αποτελεσματικά ως μονάδα παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως και όφειλε και το προσωπικού του θέλει άλλωστε. Έπειτα από  έρευνα το piraeusview διαπίστωσε ότι Κέντρο Υγείας Αίγινας έχει ενισχυθεί με μια επισκέπτρια υγείας, έναν Ραδιολόγο – Ακτινολόγο, έναν Νοσηλευτή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη προκήρυξη μίας θέσης Επιμελητή Α΄ Γενικής Ιατρικής που ελπίζουμε να ολοκληρωθεί γρήγορα. Το Κέντρο Υγείας της Αίγινας έχει ενισχυθεί και ως το διοικητικό του προσωπικό καθώς και την επάνδρωση του ασθενοφόρου. Καθώς το καλοκαίρι έρχεται, το πρώτο τεστ ετοιμότητας ήταν θετικό, ας ελπίσουμε να είναι ακόμη πιο θετική η εξυπηρέτηση όλων μας τους ερχόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες σε όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα Ιατρεία να λειτουργήσουν ουσιαστικά και πάλι. Οι Σπέτσες μετά από προσπάθειες πολλών ετών και χάρη σε συντονισμένες ενέργειες της βουλευτού Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργίας Γεννιά αλλά και του Δημάρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη οι Σπέτσες αποκτούν ουσιαστικό πολυδύναμο Ιατρείο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού.