Επίσκεψη στα ΙΕΚ Αίγινας πραγματοποίησε η Γεωργία Γεννιά

Συνάντηση με τον Διευθυντή του ΙΕΚ Αίγινας, κ. Παναγιώτη Βάρτζελη είχε η Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Γεωργία Γεννιά.

Η Βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων Γεωργία Γεννιά πραγματοποίησε επίσκεψη  στο νησί της Αίγινας προκειμένου να συναντηθεί με τον Διευθυντή του ΙΕΚ Αίγινας, κ. Παναγιώτη Βάρτζελη. Δεν είναι πρώτη φορά που η Γεωργία Γεννιά βρίσκεται δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των ΙΕΚ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν η Βουλευτής που έλυσε το πρόβλημα για το Μειωμένο εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τους σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. (Δείτε εδώ)

Σκοπός της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η Βουλευτής για την πορεία αλλά και τα θέματα του ΙΕΚ. Συγκεκριμένα, στο ΙΕΚ φοιτούν πάνω από 150 φοιτητές , μεγάλος μέρος των οποίων απορροφώνται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους από τις τοπικές επιχειρήσεις . Οι φοιτητές αξιοποιούνται πλήρως όχι μόνο για την πρακτική τους άσκηση αλλά και για εύρεση εργασίας στο νησί της Αίγινας.

Παράλληλα, η Βουλευτής είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους και να συνομιλήσει με καθηγητές του ΕΠΑΛ Αίγινας. Στη συνομιλία που είχε, υποστήριξε την ανάγκη αναβάθμισης του ΕΠΑΛ και δεσμεύτηκε για την προώθηση στο Υπουργείο, των θεμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν για την εύρυθμη λειτουργία του προς όφελος των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος , παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΙΕΚ κυρίως στον οικονομικό τομέα, η Βουλευτής ευχαρίστησε θερμά τον κ. Βάρτζελη για την προσπάθεια που καταβάλει όλα αυτά τα χρόνια ώστε να στηρίξει τους φοιτητές αλλά και να αναδείξει το ΙΕΚ ως έναν φορέα μόρφωσης αλλά και εργασιακής ευκαιρίας για τα παιδιά του νησιού.