27 Χρόνια από την ημέρα που οι επιστήμονες μπουκάραν στο Καραϊσκάκη

Στις 10/2/1991, στο Στάδιο Καραϊσκάκη σημειώθηκαν επεισόδια στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αθηναϊκό. Το ματς είχε φτάσει στο 88ο λεπτό, όταν μερίδα οπαδών των γηπεδούχων μπήκαν στο γήπεδο και κινήθηκαν εναντίον του Χρήστου Δημόπουλου, άλλοτε άσου του Παναθηναϊκού. Τη νύφη πλήρωσε τόσο ο διαιτητής όσο και ένας καμεραμάν της δημόσιας τηλεόρασης, ενώ ο τότε πρόεδρος των Πειραιωτών, Αργύρης Σαλιαρέλης, υποστήριξε ενώπιον του αθλητικού δικαστή πως οι οπαδοί της ομάδας του δεν είναι αλήτες αλλά… επιστήμονες και πως ο κόσμος που μπήκε από τη Θύρα 4 στο γήπεδο δεν ήταν χούλιγκαν. Ο Ολυμπιακός μηδενίστηκε, του αφαιρέθηκαν δυο βαθμοί και έπαιξε πέντε παιχνίδια μακριά από την έδρα του.

Στο φύλλο αγώνα, ο διαιτητής Ναούμ έγραψε και δήλωσε στη κάμερα πως χτυπήθηκε από εξαγριωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού και πως δέχθηκε κλωτσιές στα πόδια, στα πλευρά και στο κεφάλι του, ενώ όταν πήγαινε με τους βοηθούς στα αποδυτήρια με συνοδεία της Αστυνομίας, χτύπησαν και τον επόπτη Παπαδόπουλο.

“Είδα τον κύριο Δημόπουλο να δείχνει τα γεννητικά του όργανα στους φιλάθλους. Είδα ένα ανύπαρκτο φάουλ μέσα σε τρία λεπτά που είχε σαν αποτέλεσμα να μπουν μερικοί οπαδοί μέσα. Τι ήταν αυτοί οι οπαδοί; Ήταν επιστήμονες, ήταν μορφωμένοι άνθρωποι. Δεν ήταν τα παιδάκια της Θύρας 7”, είχε πει τότε ο Αργύρης Σαλιαρέλης και η δήλωσή του αυτή έγραψε ιστορία. Ακόμα μνημονεύεται και όχι άδικα…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαιτητής του εν λόγω παιχνιδιού έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια και είναι πλέον Ιερέας.