Στην Βουλή έφερε η Γεννιά την έλλειψη Ιατρών στις Σπέτσες

Γεωργία Γεννιά

Με ερώτηση της η Βουλευτής Ά Πειραιά ζητάει να σταματήσει η ελλιπή στελέχωση του πολυδύναμου ιατρείου στο νησί των Σπετσών.

Η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά κατέθεσε την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου ερώτηση αναφορικά με την ελλιπή στελέχωση του πολυδύναμου ιατρείου στο νησί των Σπετσών, τονίζοντας την ανάγκη για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στο νησί. Η ερώτηση έχει αποδέκτη το Υπουργείο Υγείας και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει.  Δεν είναι πρώτη φορά που η Βουλευτής πιέζει για τα νησιά και κυρίως για τις συνθήκες στα Ιατρικά κέντρα του. Αξίζει να σημειωθεί ότι με δικές της πρωτοβουλίες ολοκληρώθηκε η μεταστέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Πόρου (δείτε εδώ) αλλά και για την στελέχωση του νοσοκομείου Κυθήρων (δείτε εδώ).

Η ερώτηση της Βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων Γεωργίας Γεννιά:

1. Για ποιο λόγο το ιατρείο, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις των τεράστιων προβλημάτων του από όλους τους φορείς, εξακολουθεί να λειτουργεί υποστελεχωμένο;

2. Εάν πρόκειται να προβεί άμεσα στην κάλυψη των κενών ή ποια άλλα μέτρα προτίθεται να λάβει για την αφενός πάραυτη ενδυνάμωση και στελέχωση του Ιατρείου και αφετέρου για την αποτελεσματική ιατρική κάλυψη των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού;

Η ερώτηση αποσκοπεί στη δημοσιοποίηση του πολύ σοβαρού ζητήματος που ταλανίζει το νησί των Σπετσών, ώστε να δοθεί επιτέλους λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, καθότι δε γίνεται οι κάτοικοι του νησιού να μένουν χωρίς ιατρική κάλυψη και να εξαρτάται η υγεία τους από τις καιρικές συνθήκες. Άλλωστε, η αποτελεσματική πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα ανήκει στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις της Πολιτείας, η οποία οφείλει να μεριμνά, βάσει Συντάγματος, για την πρόληψη, τη διατήρηση, την προαγωγή, την αποκατάσταση και την ενδυνάμωση της υγείας όλων των πολιτών.