Ελλάδα

Έρχεται πολικό ψύχος! – Θα χιονίσει και στην Αθήνα; Tι απαντά ο Αρναούτογλου

on

Έρχεται πολικό ψύχος! – Θα χιονίσει και στην Αθήνα; Tι απαντά ο Αρναούτογλου – Το ψύχος από τη Ρωσία κατηφορίζει προς τη χώρα μας και μαζί του φέρνει χιόνια. Τι λέει όμως ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για το φαινόμενο.

Η πιθανότητα από την ερχόμενη Τρίτη (29/11/2016) να ντυθούν στα λευκά αρκετές περιοχές της χώρας φαίνεται πως είναι πλέον μεγάλη, καθώς το πολικό ψύχος που έρχεται από την Ρωσία, με ψυχρές αέριες μάζες που κουβαλούν χιόνια και τσουχτερό κρύο, αρχίζουν σιγά – σιγά να κατηφορίζουν και προς τη νότια πλευρά της Ευρώπης, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Greek-Weather.org, η πιθανότητα για χιόνι στο κέντρο της Αθήνας αγγίζει και το 60-65% ενώ σχεδόν το 100% αγγίζουν οι πιθανότητες για χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια.

Όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, δεν αποκλείεται, μάλιστα, να χιονίσει στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη (29/11/2016) και την Τετάρτη (30/11/2016), ανέρχεται ακόμα και στο 70-75%, κάτι που θα συμβεί μετά από πάρα πολλά χρόνια μέσα στον μήνα Νοέμβριο για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας.
Έρχεται πολικό ψύχος

Εντούτοις, πιο επιφυλακτικός εμφανίζεται ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος επιβεβαιώνει την κάθοδο των ψυχρών αέριων μαζών από τον ρωσικό Βορρά προς τη χώρα μας, ωστόσο υπογραμμίζει ότι μια ακριβέστερη εικόνα ως προς την εξέλιξη του φαινομένου θα έχουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Δείτε εδώ τι ανέφερε σχετικά ο Σάκης Αρναούτογλου το πρωί της Πέμπτης (24/11/2016)

Πηγή: newsbomb.gr

 

Recommended for you