Έκτακτο: Πέθανε ο Γιώργος Βασιλείου

Ο δημοφιλής ηθοποιός έδινε εδώ και καιρό σκληρή «μάχη» με τον καρκίνο, την οποία έχασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (02/11), σε ηλικία 66 ετών.

Ο Γιώργος Βασιλείου, ηθοποιός και πρώην βουλευτής Β’ Πειραιά, είχε νοσηλευτεί στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» κάνοντας θεραπείες για την καταπολέμηση της νόσου, η οποία τον είχε «χτυπήσει» στον πνεύμονα.

 Παρά τη δύσκολη «μάχη», ο ίδιος δεν έπαυε να δηλώνει αισιόδοξος και να στέλνει το μήνυμα ότι θα βρει πιο δυνατός από αυτή την περιπέτεια.

Πολλοί συνάδελφοί του ήταν σε συνεχή επαφή μαζί του και τον επισκέπτονταν για να του ευχηθούν καλή δύναμη και κουράγιο.

Τον Σεπτέμβριο πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο της θεραπείας του. Τότε είχε ευχαριστήσει μέσω της σελίδας του στο facebook όλο τον κόσμο που του στεκόταν και του έδινε δύναμη με τα μηνύματά του.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Βασιλείου

Το ευρύ κοινό αγάπησε τον Γιώργο Βασιλείου στο ρόλο του αστυνομικού «Στάθη Θεοχάρη» στην επιτυχημένη καθημερινή τηλεοπτική σειρά «Καλημέρα ζωή», του Νίκου Φώσκολου.

Είχε γεννηθεί στη Λαμία στις 12 Ιουνίου του 1950.

Υπήρξε ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης αλλά και βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία (2004 – 2007) και επίτιμος πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Τμήματος του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λάρνακας.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Στις 17 Νοεμβρίου του 1973, ανήμερα του Πολυτεχνείου, γνώρισε την σύζυγό του, Λία Θερμογιάννη, φοιτήτρια τότε της Νομικής σχολής Αθηνών, την οποία παντρεύτηκε μετά από 4 χρόνια και απέκτησε τα 2 παιδιά του, Βασίλη Βασιλείου (1979) και Ιουλιέττα Βασιλείου (1988).

Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου όπως: Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.α. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και ύστερα από πολλές συμμετοχές σε θεατρικές παραστάσεις, βιντεοκασέτες και τηλεόραση, γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο, τον οποίο αποκαλούσε από τότε δάσκαλο και ο οποίος του εμπιστεύτηκε σπουδαίους ρόλους, όπως αυτόν του «Στάθη Θεοχάρη» της καθημερινής σειράς Καλημέρα Ζωή (26-11-1993 έως 31-3-2006). Στις εκλογές του 2004 εξελέγη Bουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, συνέχισε να εργάζεται κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», και την αποφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς. Τα τελευταία 12 χρόνια διέμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.

Ο Γιώργος Βασιλείου είχε πάρει μέρος και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά θεατρικά έργα, τηλεοπτικές παραγωγές και ταινίες. Επίσης έχει δώσει τη φωνή του σε πολλες μεταγλωττίσεις και παιδικές παραγωγές, καθώς επίσης έχει διδάξει στη δραματική σχολή της Τράγκα.