Ξεκίνησε η κακοκαιρία, πλημμύρες στην Κέρκυρα – Κινδύνευσε οδηγός

Ξεκίνησε η κακοκαιρία, πλημμύρες στην Κέρκυρα

Ξεκίνησε η κακοκαιρία, πλημμύρες στην Κέρκυρα – Κινδύνευσε οδηγός – Τρομερή νεροποντή στην Κέρκυρα έπληξε την Κέρκυρα τις πρώτες μεσημβρινές ώρες!

Πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μωραϊτικα ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για δύο απεγκλωβισμούς

Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Ένας οδηγός στα Μωραίτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.

Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται πως ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μωραϊτικα.

Την ίδια ώρα, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται κανονικά.

 

Πηγή: protothema.gr