Οδηγίες για να κάνεις τον αγαπημένο σου, να σου ανοιχτεί συναισθηματικά!

Οδηγίες για να κάνεις τον αγαπημένο σου

Οδηγίες για να κάνεις τον αγαπημένο σου, να σου ανοιχτεί συναισθηματικά! – Δες ποια είναι τα αίτια που δεν σου ανοίγεται και πως θα τα αντιμετωπίσεις.

Όταν μιλάμε για τα συναισθήματα, γιατί οι άνδρες φαίνεται να δυσκολεύονται να τα εκφράσουν σε σύγκριση με τις γυναίκες; Όλες οι γυναίκες αναρωτιούνται πως να κάνουν τον αγαπημένο τους να εκφράσει αυτά που νιώθει και να ανοιχτούν συναισθηματικά. Πάρτε το «σ’ αγαπώ» ως παράδειγμα. Για τους άνδρες, αυτές οι δυο μικρές λέξεις απαιτούν τεράστια προσπάθεια αλλά για τις περισσότερες γυναίκες είναι εύκολο.

Μάθε γιατί συμβαίνει αυτό:

1. Είναι ανασφαλής. Οι περισσότεροι άνδρες θέλουν να δείχνουν δυνατοί και αρρενωποί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να δείχνουν συναισθήματα.

2.Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του, ίσως από μια κακή σχέση του παρελθόντος ή ίσως από την ανατροφή του και τις οικογενειακές καταβολές του και φοβάται να σας πει το πώς νιώθει για σας. Ίσως ακόμα μπορεί να μη νιώθει αξιοπιστία και φερεγγυότητα και θέλει να σιγουρευτεί ότι πράγματι εννοείτε αυτά που λέτε και κάνετε ό, τι λέτε ότι θα κάνετε.

3. Φοβάται μήπως νιώσετε εξάρτηση στη σχέση και δεν θέλει να μιλήσει για τα συναισθήματά του. Αυτό είναι στο χέρι σας, να του δείξετε ότι μπορείτε να ελέγξετε τα συναισθήματά σας.

4. Δεν τον αφήνετε να μιλήσει. Αντί να αντιδράτε σε ό, τι σας λέει, περιμένετε και ακούστε τον. Μην κάνετε συναισθηματικά φορτισμένες ερωτήσεις όπως: «Τι σκέφτεσαι; Βλέπεις μέλλον στη σχέση μας»; Δημιουργήστε μια ανάλαφρη και χαρούμενη ατμόσφαιρα και σύντομα θα σας ανοιχτεί.

5. Ορισμένοι άντρες είναι απλά από τη φύση τους εσωστρεφείς και κρατούν καλά κλειδωμένα στην ψυχή τους τα συναισθήματά τους. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, οπότε πρέπει να το αποδεχτείτε, δίνοντας σημασία περισσότερο στις πράξεις και λιγότερο στα λόγια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σας αγαπούν.

Τι μπορείτε να κάνετε με έναν συναισθηματικά ψυχρό άντρα;

  • Πρώτα απ’ όλα, και ίσως το πιο σημαντικό, είναι να δημιουργήσετε κάποια απόσταση μεταξύ σας. Και κυρίως στο μυαλό σας. Μην τον σκέφτεστε πολύ, δίνοντας την προσοχή σας σε μια άλλη, ίσως παραμελημένη, πτυχή της ζωής σας. Με λίγα λόγια, κάντε ό, τι χρειάζεται για να πείσετε τον εαυτό σας ότι η σχέση δεν πρόκειται να λειτουργήσει.
  • Κατά ειρωνικό τρόπο, είναι η απόσταση που θα κεντρίσει έναν συναισθηματικά απόμακρο άντρα. Όταν νιώσει το κενό στη ζωή του, που εσείς το γεμίζετε, θα αναγκαστεί να βγει από τη ζώνη της άνεσής του. Αυτό θα τον κάνει να σκεφτεί να επανεξετάσει τη σχέση του μαζί σας. Αλλά μην κάνετε και μεγάλα όνειρα… καθώς η μπάλα είναι στο γήπεδό του.
  • Ανοίξτε τα μάτια και τ’ αυτιά σας για να πιάσετε τα μηνύματα που σας στέλνει ο συναισθηματικά αδιάφορος άντρας, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αν βλέπει κι άλλες γυναίκες την ίδια στιγμή, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένος με το να έχει μόνο μία σύντροφο στη ζωή του. Μην κάνετε το λάθος να σκέπτεστε ότι μπορεί να αλλάξει … Να θυμάστε ότι θα είναι η απουσία σας, και όχι η παρουσία σας, που θα τον εξιτάρει να σας πλησιάσει και πάλι.

 

Πηγή: zwdiasimera.gr