Η βάση του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκτός συνεδρίου δύο βουλευτές, 6ος ο Δρίτσας

εκτός συνεδρίου δύο βουλευτές

Η βάση του Συριζα γύρισε την πλάτη στους βουλευτές και δύο από αυτούς δεν εκλέχθηκαν σύνεδροι ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας βγήκε τελικά 6ος.

Σκληρή πανωλεθρία για την Ελένη Σταματάκη βουλευτή Ά Πειραιά-μέλος Κ.Ε. Συριζα και τον Κώστα Δουζίνα βουλευτή Ά Πειραιά που δεν κατάφεραν να εκλεχθούν σύνεδροι. Οι δύο βουλευτές μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλείας Θοδωρή Δρίτσα θέλησαν να είναι υποψήφιοι σύνεδροι από την οργάνωση του δεύτερου διαμερίσματος Πειραιά. Για όσους γνωρίζουν καλά την εσωτερική ανθρωπογραφία του Συριζα Πειραιά η συγκεκριμένη οργάνωση δεν ελέγχεται πλήρως από  τους 53. Η επιλογή της καθόδου των βουλευτών θα έκοβε 3 από τις 8 θέσεις συνέδρων.

Βάση καταστατικού του Συριζα η συγκεκριμένη οργάνωση εκλέγει 8 συνέδρους και οι βουλευτές πιστεύανε ότι θα κάνουν εκλογικό περίπατο χωρίς όμως να υπολογίσουν την βάση. Τα μέλη του Συριζα έστειλαν την Ελένη Σταματάκη και τον Κώστα Δουζίνα εκτός συνεδρίου αφού από τα 61 μέλη που ψήφισαν μόνο 6 στηρίξανε την πρώτη και τρεις τον Κώστα Δουζίνα. Ο Θοδωρής Δρίτσας κατάφερε να εκλεγεί 6ος με 12 ψήφους.

Το μήνυμα ήταν ιδιαίτερα ηχηρό αν σκεφτεί κανείς ότι σε μία εποχή δύσκολη σχεδόν όλα τα μέλη που ψήφισαν πλήρωσαν 12€ για να καταψηφίσουν τους βουλευτές.

Ποιοι εκλέχθηκαν

1. Πιτσολάντης 30 ψήφοι
2. Κυζηράκος 22 ψήφοι
3. Χατζή 21 ψήφοι
4. Παρασκευοπούλου 18 ψήφοι
5. Χατζημιχάλη 13 ψήφοι
6. Δρίτσας 12 ψήφοι
7. Γεωργόπουλος 11 ψήφοι
8. Κούτρας 11 ψήφοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 πρώτοι δεν ανήκουν στην κίνηση των 53ων. Ο πρώτος δε σε σταυρούς ο Περικλής Πιτσολάντης είναι νέος και άνεργος και η εκλογή του δείχνει το κενό μεταξύ της πραγματικής βάσης του Συριζα με τους βουλευτές και την κυβέρνηση. Τα μέλη του Συριζα Πειραιά τιμώρησαν τις ήξεις-αφίξεις των βουλευτών δείχνοντας ότι ο Συριζα αν θέλει να παραμείνει στην εξουσία πρέπει να στηρίξει τις κοινωνικές ομάδες που τον στήριξαν (νέοι, άνεργοι, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι).

Έτσι είναι τα ονόματα και οι παράγοντες πεθάναν σε όλα τα κόμματα όπως και οι αμπελοφιλοσοφίες. Δεν μπορεί να πουλιέται το λιμάνι, να έχεις χιλιάδες πρόσφυγες στο λιμάνι σε άθλιες υγειονομικές συνθήκες και εσύ να κάνεις ερώτηση στην βουλή γιατί το ΚΕΕΡΦΑ μαλώνει με τους Χρυσαυγίτες και τα ΜΑΤ χωρίζουν ενώ η πόλη σου είναι ανάστατη ή να είσαι βουλευτής και άμα βγεις στην πόλη σου και να μην σε ξέρει άνθρωπος.