Η Φλόριντα αντιμέτωπη με την οργή του τυφώνα Μάθιου!

Η Φλόριντα αντιμέτωπη με την οργή του

Η Φλόριντα αντιμέτωπη με την οργή του τυφώνα Μάθιου! – Η πολιτεία της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ δοκιμάζεται από νωρίς το πρωί από τον ισχυρό τυφώνα!

Λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα, ο τυφώνας Μάθιου άρχισε να εισέρχεται στην Ανατολική Ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και οι πρώτες πρωινές ώρες βρήκαν την Φλόριντα να δοκιμάζεται από τους ανέμους ταχύτητας 193 χλμ την ώρα.

Οι Υπηρεσίες Ασφαλείας κατέβασαν κατηγορία τον τυφώνα Μάθιου απο 4 στο 3, όμως αυτό συνέβη απλά επειδή οι άνεμοι διασχίζουν από τις πρώτες πρωινές ώρες με ταχύτητα μικρότερη των 200 χλμ την ώρα.

Η ακτογραμμή των Ηνωμένων Πολιτειών θα δεχθεί τα περισσότερα χτυπήματα του τυφώνα ενώ η Εθνική Υπηρεσία Καιρού προειδοποίησε τους κατοίκους στο Port και στο Cape Canaveral για πολύ πιο δυνατούς ανέμους.

Η Φλόριντα αντιμέτωπη με την οργή του

Στις 06:30 το πρωί έγινε η καταγραφή του πιο δυνατού ανέμου μέχρι στιγμής, ταχύτητας 172 χλμ.

Η Φλόριντα αντιμέτωπη με την οργή του

Το μόνο θετικό σημάδι μέχρι στιγμής που κάνει τους ειδικούς να αισιοδοξούν είναι πως το «μάτι» του τυφώνα κινείται βορειοδυτικά και δεν προσεγγίσει σε κοντινή απόσταση την ξηρά. Αν συνεχιστεί αυτό τότε σύμφωνα με τον ειδικό φυσικών φαινομένων Στίβεν Γκόντμπι, η Φλόριντα θα γλιτώσει τους πιο δυνατούς ανέμους του τυφώνα.\

Ηδη πάντως 340.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό.

Η Φλόριντα αντιμέτωπη με την οργή του

Πηγή: iefimerida.gr