Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας! – Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές σημειώνονται από το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εντοπίζονται σήμερα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Όμβροι ή καταιγίδες αναμένονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στο Ιόνιο και το Αιγαίο καθώς και στις παράκτιες τους περιοχές. Από το μεσημέρι οι όμβροι και οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως στα ηπειρωτικά.

Προς το τέλος της ημέρας τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και νότια χώρα, ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 14 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27 και στην Κρήτη από 19 έως 27.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα παρουσιάσουν ενίσχυση και θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και το βράδυ θα κυμαίνονται από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα ανατολικά βόρεια. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση θα αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία (κυρίως στην Χαλκιδική. Σταδιακή βελτίωση περιμένουμε από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως και 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα προβλέπονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, ενώ από το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά τμήματα), τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σταδιακή βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως και 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μέτριοι ενώ την νύχτα θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως και 28 βαθμούς Κελσίου.