Πλήρης οδηγός φλερτ: Πως να γοητεύσεις μια γυναίκα;

Πλήρης οδηγός φλερτ: Πως να γοητεύσεις

Πλήρης οδηγός φλερτ: Πως να γοητεύσεις μια γυναίκα; – Πώς να φλερτάρεις με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας όποια γυναίκα βρεθεί μπροστά σου; Ο απόλυτος πρακτικός οδηγός σου εγγυάται αποτελέσματα.

Όλοι μας επιθυμούμε να πλησιάσουμε μια ωραία γυναίκα, να τη φλερτάρουμε -διακριτικά ή όχι κατ’ ανάγκη-, να την κατακτήσουμε και, πιθανώς, να οδηγηθούμε μαζί της σε μια σχέση -μόνιμη ή όχι κατ’ ανάγκη. Το φλερτ είναι η δήλωση του πόθου μας, η αποκάλυψη των αισθημάτων μας και η πεμπτουσία της αντρικής συμπεριφοράς απέναντι στο έντονο ενδιαφέρον προς μια γνωστή ή άγνωστη γυναίκα.

Κάποιοι, πιο έμπειροι στο κόρτε, πλησιάζουν αβίαστα το αντίθετο φύλο και το πολιορκούν με χίλιους δυο ευφυείς τρόπους. Κάποιοι άλλοι, κυρίως οι νεότεροι άντρες, νιώθουν να τους κόβονται τα πόδια και η γλώσσα μπροστά σε μια τέτοια περίσταση. Κοκκινίζουν, ιδρώνουν, τα χάνουν και εντέλει αποτυγχάνουν να δημιουργήσουν μια πρώτη καλή εντύπωση στη γυναίκα που επιθυμούν. Αλλά η αλήθεια είναι πως στις μέρες μας, κάθε άντρας δυσκολεύεται να κάνει ένα αποτελεσματικό φλερτ. Ή βαριέται. Ή, μάλλον, δεν ξέρει πώς να φλερτάρει σωστά. Το τέλειο φλερτ απαιτεί αυτοπεποίθηση, εξυπνάδα, ετοιμότητα και σεβασμό. Και όλα αυτά μαζί οδηγούν υποχρεωτικά σε ένα μόνο προσόν: θάρρος.

Τι τύπος «κυνηγού» είσαι;
Το πρόβλημα είναι πως η σύγχρονη κουλτούρα του φλερτ τείνει να εμφανίζει δύο είδη αντρών, κατά κύριο λόγο: τους πολύ ντροπαλούς, εσωστρεφείς έως και σπασίκλες απ’ τη μια μεριά, και απ’ την άλλη, τους προκλητικά ωμούς στο κυνήγι του σεξ. Αυτοί οι δεύτεροι, ξέρουν ότι αρκεί ένα τηλεφώνημα και σε μισή ώρα θα τους επισκεφθεί σπίτι τους η πιο καυτή δίμετρη κουκλάρα της πιάτσας -έναντι αδρής αμοιβής, φυσικά.

Όμως, τι πραγματικά λείπει και στους δυο αυτούς τύπους αντρών;
Το θάρρος του φλερτ. Και τι πραγματικά κυριαρχεί το μυαλό και των δυο; Ο φόβος της απόρριψης.

Η σκέψη ότι, πιθανώς, θα φάνε «χυλόπιτα» από την εντυπωσιακή γυναίκα στο διπλανό σκαμπό του μπαρ, προκαλεί σε όλους τους άντρες ανασφάλεια. Αλλά αυτός είναι ένας τρομακτικός τρόπος να σκέφτεσαι τις σχέσεις σου με γυναίκες. Αυτό που χρειάζεται εσύ, προφανώς, είναι μια προσέγγιση που θα αποτελεί τη χρυσή τομή ανάμεσα στους δυο παραπάνω τύπους αντρών: λιγότερο ντροπαλός και άχαρος, περισσότερο μετριοπαθής στη σεξιστική σου ιδιοσυγκρασία. Και πρωτίστως, να είσαι τζέντλεμαν.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα

Τι πραγματικά σημαίνει φλερτ;
Η απλούστερη δυνατή ερμηνεία της λέξης: Μια μορφή συνομιλίας που αποκαλύπτει τη σεξουαλική ή ρομαντική έλξη σου σε μια γυναίκα, αλλά με ανάλαφρο και όχι σοβαρό ύφος. Αποτελεί συνήθως το πρώτο βήμα για τη γνωριμία με μια τελείως άγνωστη γυναίκα -ωστόσο πολύ επιθυμητή- αλλά συχνά το φλερτ χρησιμοποιείται με σκοπό την αναβάθμιση μιας πλατωνικής σχέσης σε ρομαντική ή μιας ρομαντικής σε ερωτική. Για να πετύχει αυτή η συνταγή της πρώτης λεκτικής επαφής χρειάζεται να εξετάσεις τα ακόλουθα σημεία:

Επιλέγεις το κατάλληλο περιβάλλον
Μέχρι και μια δεκαετία πριν το φλερτ έβρισκε τον ιδανικό τόπο και χρόνο εφαρμογής σε μπαρ, καφέ, πάρτι ή κοινωνικές εκδηλώσεις. Σήμερα, το φλερτ γίνεται και μέσα από το κινητό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι κανόνες αλλάζουν. Θα λέγαμε, μάλιστα, πως η πρώτη επαφή από ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης βοηθά τα πράγματα να γίνουν πιο εύκολα.
Ωστόσο, υπάρχουν και πολλές άλλες περιπτώσεις όπου το φλερτ δεν είναι κατάλληλο να διαδραματιστεί. Για παράδειγμα, στο χώρο εργασίας, και ειδικά αν είσαι προϊστάμενος της γυναίκας που σε ενδιαφέρει ερωτικά. Ή στο μετρό και στην ουρά της τράπεζας -στο γυμναστήριο, παίζει δεν παίζει. Σε τέτοιες περιπτώσεις η φιλοφρόνηση μπορεί να φανεί και ως σεξουαλική παρενόχληση.

Στηρίξου στις δικές σου δυνάμεις
Πολλοί από εμάς θα ήθελαν να διαθέτουν την έμφυτη γοητεία του Don Draper, αλλά αν είσαι λίγο πιο συνεσταλμένος από τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα των Mad Men και πιέσεις τον εαυτό σου να γίνει το πρώτο καμάκι της επικράτειας, δεν θα πιάσει.
Σχεδόν όλες οι γυναίκες διαθέτουν το αλάνθαστο κριτήριο να πιάνουν τον αληθινό ψυχικό σου κόσμο από 100 μέτρα μακριά. Και θα προτιμήσουν έναν αυθεντικό ντροπαλό τύπο παρά κάποιον που προσποιείται το σούπερ δυναμικό αρσενικό -χωρίς πραγματικά να είναι.

Η συστολή δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο στην προσπάθειά σου για ένα επιτυχημένο φλερτ. Αναποδογυρίζοντας τα αρνητικά σου -υπερβολική σεμνότητα, ας πούμε- και φέρνοντας στην επιφάνεια τα θετικά προσόντα σου, το χιούμορ ή τις γνώσεις σου στην αναβάθμιση λογισμικού στο κινητό (της), αυτόματα βρίσκεσαι στην κορυφή των ενδιαφερόντων της. Μην παίζεις ρόλους. Δείξε τις πραγματικές αρετές σου.

Δώσε προσοχή στη γλώσσα του σώματος
Το φλερτ δεν ξεκινά ποτέ από τις λέξεις, μα από τις αρχικές κινήσεις σου. Από ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα, μια φιλική χειρονομία, ένα κέρασμα, μια κατάλληλη θέση στο μπαρ. Επίσης, από τον τρόπο που περπατάς, που στέκεσαι ή που συνομιλείς με τους φίλους δίπλα σου.

Μην αγνοείς επίσης τη δική της γλώσσα του σώματος: πώς τινάζει τα μαλλιά της ή πώς σταυρώνει τα πόδια της την ώρα που ξέρει ότι την παρατηρείς, πόσο «τυχαία» συναντά το βλέμμα σου ενώ μιλά στο κινητό.

Αντιμέτωπος με μια απόρριψη
Η απόρριψη είναι ένα αναπόφευκτο μέρος του φλερτ. Και πρέπει να είσαι ψυχολογικά (και λεκτικά) προετοιμασμένος. Μια επιθετική στάση απέναντι στην «ακύρωση» και το κρύο ντους που θα σου χαρίσει, δεν αφήνει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης της θέσης σου. Ούτε βέβαια και το να κατεβάσεις τα μούτρα σου στο πάτωμα και να εξαφανιστείς σαν μαθητής που πήρε κακό βαθμό στο διαγώνισμα.

Σκέψου δύο πράγματα:

> Πρώτον, απάντησε στην απόρριψη με ένα ευγενικό «συγγνώμη, δεν γνώριζα πως συνοδεύεσαι/είσαι παντρεμένη/ομοφυλόφιλη».

> Δεύτερον, έχε κατά νου πως υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Αν πραγματικά σε απορρίψει μη όντας συνοδευόμενη/παντρεμένη/ομοφυλόφιλη, αποχώρησε με ένα επίσης ευγενικό χαμόγελο, πληρώνοντας διακριτικά το ποτό της στον μπάρμαν.
Στόχος σου, οι επόμενες διαθέσιμες γυναίκες στο μπαρ.

Έλεγχε το επίπεδο της ερωτικής ομιλίας σου
Ακριβώς επειδή το σεξ μπορεί να είναι ο δικός σου στόχος, δεν σημαίνει ότι το ίδιο ισχύει και γι’ αυτήν. Μα, ακόμη και έτσι να είναι φρόντισε να μην το δείξεις έντονα από την πρώτη στιγμή.
Όσο ανοιχτόμυαλη και αν αποδειχθεί στη συνέχεια, πιθανώς να αισθανθεί άβολα με τα συνεχόμενα σεξουαλικά υπονοούμενα ή τις πρόστυχες λέξεις -έστω και αν δεν αφορούν στην ίδια προσωπικά.

Κράτησε το ερωτικό σου κάλεσμα σε μια κλιμακωτή ένταση και ξεκίνα την κουβέντα περί ανέμων και υδάτων -εκτός από πολιτική, θρησκεία, οικονομία και ποδόσφαιρο- και άρπαξε τη μεγάλη ευκαιρία μόλις ρίξει αυτή την πρώτη σπόντα περί σεξ (έστω και αν δεν αφορά στην ίδια προσωπικά).

Ετοίμασε από πριν ένα σχέδιο συζήτησης
Οι γυναίκες αγαπούν να τους μιλούν γι’ αυτές, κυρίως για τα ρούχα ή τα αξεσουάρ τους. Οι γυναίκες αγαπούν τα ζώδια, όπως και τα ζωάκια. Οι γυναίκες αγαπούν τα θέματα ψυχολογίας και τον καιρό.

Το πιο αποτελεσματικό εισαγωγικό: «Γεια σου! Πώς είσαι; Δείχνεις super μ’ αυτό το φόρεμα!». Το καλό φλερτ είναι δεδομένο ότι πρέπει να γίνεται αβίαστα, ήπια και ευχάριστα παίζοντας με θέρμη και διαρκή οπτική επαφή ανάμεσα σε μπανάλ αναφορές και χιουμοριστικές προσεγγίσεις.

> Ναι, μια δεύτερη καλή αρχή είναι το κλασικό «Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι / ταινία / βιβλίο».

Μίλα, αλλά άκου κιόλας
Είναι λογικό, ως «επιτιθέμενος», να έχεις τον πρώτο λόγο στο φλερτ. Είναι σκόπιμο να ξεκλειδώνεις τη συστολή / αδιαφορία / βαρεμάρα της γυναίκας απέναντί σου με πολλές ερωτήσεις. Αλλά είναι υποχρεωτικό να είσαι έτοιμος να ακούσεις και τις απαντήσεις ή να απαντήσεις κι εσύ στις ερωτήσεις της.

> Αυτή είναι η μεγάλη παγίδα στο φλερτ: να είσαι χειμαρρώδης.

Να θυμάσαι: Το φλερτ θα πρέπει να είναι μια αμοιβαία ευχάριστη συνάντηση και όχι μια δική σου παράσταση, αντιμετωπίζοντας το πρόσωπο που φλερτάρεις σαν άτομο και όχι σαν στόχο.

 

Πηγή: gr.askmen.com