Πήρε εκδίκηση! 14χρονη μηνύει το Facebook για μία γυμνή της φωτογραφία!

Πήρε εκδίκηση! 14χρονη μηνύει το Facebook

Πήρε εκδίκηση! 14χρονη μηνύει το Facebook για μία γυμνή της φωτογραφία! – Το facebook προσπάθησε να σταθεί ενάντια στους ισχυρισμούς του μικρού κοριτσιού αλλά δεν τα κατάφερε.

Ένα 14χρονο κορίτσι από την Ιρλανδία κατέθεσε πρόσφατα μήνυση κατά του Facebook επειδή η υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης «επέτρεψε» την ανάρτηση μίας φωτογραφίας της κοπέλας όπου απεικονιζόταν γυμνή, σαν πράξη εκδίκησης από άλλους χρήστες.

Το ανώτατο δικαστήριο του Μπέλφαστ απέρριψε τη Δευτέρα την προσπάθεια του Facebook να σταθεί εναντίον στους ισχυρισμούς του κοριτσιού. Η 14χρονη νεαρή έχει καταθέσει επίσης μήνυση εναντίον του ατόμου που φέρεται πως ανήρτησε τη φωτογραφία, σε μια υπόθεση που οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι είναι η πρώτη τέτοιους είδους στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο δικηγόρος της έφηβης, το όνομα της οποίας δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα εξαιτίας του νεαρού της ηλικίας της, δήλωσε ότι η ανάρτηση της συγκεκριμένης φωτογραφίας μπορεί να παρομοιαστεί με πράξη παιδικής κακοποίησης. Η 14χρονη επιδιώκει αποζημίωση για κατάχρηση των προσωπικών δεδομένων, αμέλεια και παράβαση του νόμου περί Προστασίας των Δεδομένων.

Η φωτογραφία της είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα ποικίλες φορές μεταξύ Νοεμβρίου του 2014 και Ιανουαρίου του 2016. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, η νομική ομάδα της νεαρής υποστηρίζει ότι το Facebook είχε τη δυνατότητα να αποτρέψει την αναδημοσίευση της φωτογραφίας, κάνοντας χρήση μιας υπηρεσίας εντοπισμού για την αναγνώριση της εικόνας στην κοινότητα της ιστοσελίδας.

Η υπόθεση κατά του Facebook και η αγωγή κατά του άνδρα που φέρεται πως ανήρτησε για πρώτη φορά τη φωτογραφία θα εκδικαστούν σε δικαστήριο του Μπέλφαστ αργότερα, πιθανόν μέσα στο τρέχον έτος.

 

Πηγή: koolnews.gr