Τουρκία: Το αποτυχημένο πραξικόπημα μέσα από 10 φωτογραφίες

Τουρκία: Το αποτυχημένο πραξικόπημα

Τουρκία: Το αποτυχημένο πραξικόπημα μέσα από 10 φωτογραφίες – Από τα τανκς στους δρόμους στην παράδοση των στρατιωτικών. Πώς εξελίχθηκε η κρίσιμη νύχτα για την Τουρκία μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Με τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το πραξικόπημα μερίδας του στρατού της χώρας που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 15 Ιουλίου, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση της χώρας.

 Τα τανκς που έκλεισαν τις γέφυρες της Κωνσταντινούπολης, οι στρατιώτες που βγήκαν στους δρόμους σε πλήρη αμηχανία, ο κόσμος που συγκεντρώθηκε σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και άλλες πόλεις και η παράδοση των στρατιωτών στις αστυνομικές αρχές της Τουρκίας είναι μερικές από τις στιγμές που σημάδεψαν μια νύχτα κατά την οποία πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ας τις δούμε:

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ

Τούρκοι στρατιώτες αποκλείουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής τις γέφυρες του Βοσπόρου που ενώνουν την Κωνσταντινούπολη με την ασιατική πλευρά. Ο στρατός έχει ήδη ανακοινώσει πως ανέλαβε τον έλεγχο της χώρας.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ έχει επιβεβαιώσει την απόπειρα πραξικοπήματος.

ΝΕΑΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΜΕΝΑ

Τούρκοι στρατιώτες αναπτύσσονται στην πλατεία Ταξίμ την ώρα που οι πληροφορίες για την πορεία του πραξικοπήματος κάνουν το γύρο του κόσμου. Ήδη ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ και ο πρόεδρος Ερντογάν έχουν καλέσει το λαό να βγει στους δρόμους.

Ακόμη 7 φωτογραφίες που πραγματικά δεν χρειάζονται περιγραφή για να καταλάβει κανείς τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι Τούρκοι πολίτες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.
16858278-660x44016858334-660x44016858454-660x440Τουρκία: Το αποτυχημένο πραξικόπημα Τουρκία: Το αποτυχημένο πραξικόπημα Τουρκία: Το αποτυχημένο πραξικόπημα Τουρκία: Το αποτυχημένο πραξικόπημα
Πηγή: news247.gr