Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλωσορίζει τους τουρίστες στο λιμάνι με αρχαίες τραγωδίες

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλωσορίζει

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά καλωσορίζει τους τουρίστες στο λιμάνι με αρχαίες τραγωδίες – Με αφορμή την άφιξη του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Περαιά

«Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea» είναι η πρώτη δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Ιουλίου, στο χώρο της πύλης Ε11, στην προβλήτα όπου θα καταπλεύσει το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο.

Στις 19:00 θα ξεκινήσει ένα ταξίδι διάρκειας μίας ώρας, κατά το οποίο, το κοινό στο λιμάνι θα συναντήσει τα έργα του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τη λαϊκή μουσική, την ελληνική παράδοση την ποίηση των μεγάλων μας ποιητών.

Την παράσταση σκηνοθετεί ο Νίκος Διαμαντής και είναι ένα καλωσόρισμα στους ξένους τουρίστες, για μία γλυκιά πρώτη γεύση στη χώρα, με όχημα τον ελληνικό πολιτισμό.

Το θέατρο, η μουσική και ο λόγος των ποιητών θα προσφέρουν μια μικρή αλλά πλούσια γεύση των ήχων, των χρωμάτων, των εικόνων ολόκληρης της Ελλάδας.
Πρόκειται για μια σύνθεση θραυσμάτων από αρχαίες τραγωδίες, έργα των Β.Κορνάρου – Ερωτόκριτος- Γεώργιου Χορτάτση Ερωφίλλη, Σπυρίδωνος Περσιάδη -Γκόλφω, ποιήματα των Παλαμά, Σεφέρη και Ελύτη και παραδοσιακά τραγούδια. Επίσης λυρικοί καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν τα έργα: «Κατολοφυρομαι» α’ στάσιμο από τον Ορέστη του Ευρυπίδη, Che faro senza Eurydice, άρια του Ορφέα από την όπερα του Γκλούκ, Ορφέας και Ευρυδίκη, Με τ’ αστεράκι της αυγής από το Μπαλέτο Ζορμπάς του Μίκη Θεοδωράκη.

Με αυτό το δρώμενο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ως πύλη πολιτισμού σε μια πόλη-πύλη της Μεσογείου, εγκαινιάζει την συνεργασία του με τον ΟΛΠ, με σειρά δράσεων που στόχο έχουν την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού ως τόπο διαλόγου και ανταλλαγής με τους άλλους λαούς.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Σταύρος Γιαννακόπουλος, Μικές Γλύκας, Μικαέλα Δάνα, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Μαρίνα Ελευθεριάδου, Ελένη Ζουρελίδου, Σπέρη Κανάτα, Αγγελίνα Κλαυδιανού, Νίκος Μαρνάς, Κωνσταντίνος Μαρούγκας, Γεωργία Μαυροειδοπούλου, Εμμανουέλα Μπαριτάκη, Ειρήνη Νιώτη, Νικόλαος Ντούρος, Ουρανία Πολυχρονάκη, Νίκη Σπανού, Ιωάννα Τσακίρη, Νίκος Τσιμάρας, Θανάσης Χαλκιάς, Κωνσταντίνος Ψυχογυιός

Μουσική επιμέλεια και διδασκαλία: Νίκος Βασιλείου, Τραγούδι: Μαργαρίτα Συγγενιώτου, Άρπα: Λίλια Εσίποβα, Φλάουτο: Εύη Μάζη

«Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα – Climbing the sea» Δευτέρα 18 Ιουλίου, 19:00, Λιμάνι Πειραιά

 

Πηγή: iefimerida.gr