Ο Τόσκας βάζει τέλος στα Άβατα και οι 53 φωνάζουν ….

Άβατα

Ο Νίκος Τόσκας αποφάσισε να βάλει τέλος στα Άβατα και τις καταλήψεις και οι 53 φωνάζουν. Στήριξη στον Νίκο Τόσκα από τον ΥΠ.ΕΞ.

Στα δύο έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στις καταλήψεις αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη. Ο Νίκος Τόσκας θέλησε να βάλει τέλος στα άβατα και έτσι μετά την επιτυχημένη έφοδο στα Εξάρχεια με συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών έσπασε και τα άβατα των καταλήψεων στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι 53 αμέσως αντέδρασαν με ανακοινώσεις όπως αρέσκονται. Θα σας θυμίσουμε πολύ απλά μια αντίστοιχη περίπτωση στον Πειραιά και την στάση των 53 και άλλων τοπικών βουλευτών.

Πριν λίγους μήνες η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε συγκέντρωση στον Πειραιά και αντίστοιχη αντισυγκέντρωση αντιρατσιστικές οργανώσεις. Κάποια στιγμή οι συγκεντρωμένοι και των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια. Τα ΜΑΤ μπήκαν στην μέση για να χωρίσουν την φασαρία και μάλιστα κάνανε και χρήση χημικών κατά των Χρυσαυγιτών, δηλαδή κοινώς δεν τους χάιδεψαν. Αποτέλεσμα 2 χρυσαυγίτες και ένας αντιρατσιστής στο νοσοκομείο και μία ερώτηση στην βουλή της Ελένης Σταματάκη και της Εύης Καρακώστα για θύλακες της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.

Την ίδια ώρα που ο Θοδωρής Δρίτσας (που είναι στους 53) υπέγραφε συμφωνία με την Cosco και χιλιάδες πρόσφυγες ήταν στο λιμάνι κάτω από άθλιες δομές, η Ελένη Σταματάκη ,μέλος των 53, έκανε ερώτηση για τα επεισόδια στο κέντρο του Πειραιά σφυρίζοντας αδιάφορα για το τι γίνεται λίγο πιο κάτω στο λιμάνι.

Στο ίδιο έργο θεατές πάλι, μετά την επιτυχημένη των ΜΑΤ στις καταλήψεις οι 53 βγήκαν να κατηγορήσουν τον Νίκο Τόσκα επειδή η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε τον νόμο. Αναμενόμενη ήταν η στήριξη του Νίκου Κοτζιά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Τα βαρύδια του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα που η Κυβέρνηση προσπαθεί να σηκώσει την χώρα από τον κατήφορο της κρίσης και των μνημονίων κάποιοι γίνονται οπισθέλκουσα δύναμη (βαρίδια κοινός) στην προσπάθεια της κυβέρνησης όπως δήλωσε ο Διονύσιος  Θεοδωρίτσης μέλος του “ΠΡΑΤΤΩ”.  Σε σκληρή γλώσσα ο Διονύσιος  Θεοδωρίτσης απάντησε σε όλους τους επικριτές του Νίκου Τόσκα. Αναλυτικά η δήλωση του:

Ορισμένοι  στο ΣΥΡΙΖΑ  οφείλουν να αντιληφθούν  την κρισιμότητα  των καιρών  και  να συμβάλλουν  φιλότιμα στη συνοχή και τη διαφύλαξη του σοβαρού  Κυβερνητικού Έργου, που υλοποιεί σήμερα ο Πρωθυπουργός  της Ελλάδας  Αλέξης Τσίπρας , μέσω των Υπουργών της Κυβέρνησής του, για την ανάταξη της Χώρας  και του  κοινωνικού της  ιστού –  του λαού μας ,  του ιστού  που άφησαν  διάτρητο οι προκάτοχοι της σημερινής Κυβέρνησης. Έπίσης , οφείλουν να αντιληφθούν ότι οι  πολιτικές πρακτικές μιας Αριστερής Κυβέρνησης, πρέπει να βασίζονται  στην ορθοφροσύνη και την εφαρμογή του Νόμου, ο οποίος  και αποτελεί στη Δημοκρατία  τη  βάση της κοινωνικής συνοχής.  Η κοινωνική συνοχή , που συνιστά  το πρωταρχικό  στοιχείο για την έξοδο της  Πατρίδας  από το λαβύρινθο της πολύχρονης  και επώδυνης  κρίσης ,  δεν επιτυγχάνεται  βεβαίως  με λαικίστικες  μεθόδους  και  επικοινωνιακές πομφόλυγες , αλλά με αγώνα , ιδρώτα και αυταπάρνηση , για την υλοποίηση  του επιδιωκόμενου  σκοπού.
Η Κίνηση “ΠΡΑΤΤΩ”  –  με τη δική της  ιδιαίτερη , αριστερή , πατριωτική , αγωνιστική, αξιόπιστη  και , για το λόγο  αυτό , ελκυστική στον ελληνικό λαό Πολιτική  της  κουλτούρα  –  έχει την Τιμή να ηγείται σε αυτή ο  Υπουργός  των Εξωτερικών  καθηγητής  Νίκος  Κοτζιάς , και να περιλαμβάνει  στους κόλπους της  τον Αναπληρωτή Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα . Δύο Υπουργοί που ανήκουν  σε αυτούς  που  κοσμούν την Κυβέρνηση ,  τόσο με το βίο – όσο και με το έργο τους , και  επιβραβεύουν  τις  ορθές  επιλογές  του  Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα . Ο ελληνικός  λαός  το γνωρίζει  καλά αυτό και  το  αποδέχεται πλήρως. Όποιος είναι σήμερα κοντά στους Πολίτες , το αντιλαμβάνεται βεβαίως αυτό αβίαστα.
Η παρέμβαση της Κίνησης “ΠΡΑΤΤΩ” υπέρ του Υπουργού Νίκου Τόσκα , καταυγάζει  σαφέστατα την  Αξία  και το Κύρος της  Ηγεσίας  της Κίνησης , καθώς  και  τη Συντροφικότητα και Αξιοσύνη όλων των Μελών της.
Ορισμένοι στο ΣΥΡΙΖΑ , αρέσκονται ίσως στο ρόλο της “οπισθέλκουσας δύναμης” στην Κυβερνητική Πολιτική , προσομοιάζοντες  με  τη  σημερινή  αντιπολίτευση  και  τη συλλογιστική της  , δίχως ίσως να γνωρίζουν ότι  –  παρά  αυτή την  “οπισθέλκουσα δύναμη ”  –  πετάει  σταθερά  το  “αεροσκάφος”  της Χώρας  μας , προς  την επιτυχή  ολοκλήρωση  του Κυβερνητικού  Έργου.
Απευθυνόμενος πάντα στους  ορισμένους αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώ ότι επιθυμούν να  συμβάλλουν στην  παραγωγή  και απόδοση  του ομολογουμένως  δύσκολου έργου της  Κυβέρνησης  του Αλέξη Τσίπρα, και όχι να αποτελούν την “Εντροπία” του έργου αυτού ( Σημ. : “Εντροπία” στη φυσική , είναι το ποσό της ενέργειας που  “δεν διατίθεται”  κατά την παραγωγή έργου ).
Διονύσιος Ι. Θεοδωρίτσης
Μέλος του “ΠΡΑΤΤΩ”.