Κερατσίνι: Στον αέρα η ανάπλαση των παιδικών χαρών;

παιδικών χαρών

Μετρό στην Θεσσαλονίκη αποδεικνύεται η ανάπλαση των παιδικών χαρών του Κερατσινίου, ενστάσεις στον διαγωνισμό, η ΠΕΕΓΕΠ είχε προειδοποιήσει.

Φαίνεται ότι η ανάπλαση των 15 παιδικών χαρών στο Κερατσίνι έχουν μετατραπεί στο Μετρό Θεσσαλονίκης. Αρκετές παιδικές χαρές στο Κερατσίνι παραμένουν κλειστές ή είναι επικίνδυνες και από ότι φαίνεται θα αργήσει να αλλάξει η κατάσταση αν ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος δεν αλλάξει άποψη.

Η ιστορία ξεκινάει επί Τζανή ακόμη όταν ο Δήμος Κερατσινίου εξασφάλισε 800.000€ από την περιφέρεια για την ανάπλαση των παιδικών χαρών. Ήρθαν οι εκλογές και η νέα διοίκηση θέλησε να αλλάξει την μελέτη. Οι Κασσάνδρες λέγανε ότι ο Δήμος θα έχανε την χρηματοδότηση (όπως στο γήπεδο Σαλπέας) και το έργο δεν θα γινόταν ποτέ. Στο 91΄ με ποδοσφαιρικούς όρους εγκρίθηκαν από την περιφέρεια οι μελέτες και έδωσε το πράσινο φως για την ανακατασκευή τους.

Μέχρι εδώ αν και καθυστερημένα πηγαίνανε όλα καλά. Βγήκε η προκήρυξη του διαγωνισμού χωρίς ξεχωριστό τμήμα πρασίνου όπως προβλέπει ο νόμος. Όπως ήταν αναμενόμενο η ΠΕΕΓΕΠ εξέδωσε επιστολή καταγγελία προς  τον Δήμαρχο( Δείτε εδώ όλη την καταγγελία). Η ΠΕΕΓΕΠ ζητάει στον διαγωνισμό να συμμετέχουν και τα μέλη της αφού το συνολικό κόστος εργασιών του πρασίνου είναι άνω του 10% άρα πρέπει να συμμετέχουν όπως ορίζει ο νόμος.

Ο Δήμαρχος φαίνεται απτόητος και μάλιστα Δημοτικό Συμβούλιο δήλωσε υπερήφανος που τον κατηγορεί η ΠΕΕΓΕΠ μετά από ερώτηση του δημοτικού συμβούλου  Ζαχαρία Ζούπη. Για όσους δεν γνωρίζουν η ΠΕΕΓΕΠ είναι το συνδικαλιστικό όργανο των εργοληπτών πρασίνου που μάλιστα η πλειοψηφία του ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και πολλές καταγγελίες του τις είχαν κάνει σημαία όσο ήταν αντιπολίτευση. H ΠΕΕΓΕΠ είναι πολύ έμπειροι στους διαγωνισμούς και πλαίσια προστασίας των μελών τους που είναι μικροί εργολήπτες καταγγέλλουν οποιαδήποτε παρατυπία σε διαγωνισμό.

Μέλη της ΠΕΕΓΕΠ που αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό πρόκειται να προσφύγουν στο ελεγχκτικό συνέδριο, και αν ισχύει η καταγγελία της ΠΕΕΓΕΠ μάλλον θα δικαιωθούν άρα πάμε σε νέο διαγωνισμό και νέα καθυστέρηση.

Από την άλλη πλευρά ο Δήμαρχος διατυπώνει την  άποψη ότι το έργο έχει εργασίες πράσινου κάτω του 10% και ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα το αποδείξουν. Ουσιαστικά η όλη διαμάχη γίνεται για το ποιες εργασίες είναι οικοδομικές και ποιες πρασίνου με τον Δήμο να λέει ότι η αποξήλωση είναι οικοδομική και την ΠΕΕΓΕΠ ότι είναι πρασίνου.  Η ιστορία δεν φαίνεται να τελειώνει εδώ και τα μέλη της ΠΕΕΓΕΠ να το τραβάνε το ζήτημα. Όπως και να έχει από ότι φαίνεται και μακάρι να βγούμε αναληθείς οι παιδικές χαρές στο Κερατσίνι θα έχουν για καιρό την εικόνα που δείχνουν ακόμη και μέσα στις μελέτες.

παιδικές χαρές 1 παιδικές χαρές 3 παιδικές χαρές 2