Ενδιαφέρει αρκετούς… Δείτε σε τι βάζει αυτοκαταστροφή το Facebook!

Facebook

Ενδιαφέρει αρκετούς… Δείτε σε τι βάζει αυτοκαταστροφή το Facebook! – Νέο feature του Facebook για το Messenger που θα συζητηθεί…

Το Facebook ετοιμάζεται να λανσάρει ένα νέο feature για το Messenger app, το οποίο ονομάζεται secret conversations και θα προσφέρει στους χρήστες του end-to-end κρυπτογράφηση. Είναι ήδη διαθέσιμο σε κάποιους, ενώ θα έρθει σε όλους το καλοκαίρι.

Το Facebook αναφέρει ότι ενεργοποιώντας την πλήρη κρυπτογράφηση για επιλεγμένες συζητήσεις, θα δώσει στους χρήστες του τη δυνατότητα να συζητούν πιο ευαίσθητα θέματα όπως αυτά που σχετίζονται με την υγεία και τα οικονομικά. Έτσι το Facebook δεν θα μπορεί να βοηθήσει τις αρχές αν απαιτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο, που ούτε το ίδιο μπορεί να δει.

Επιπλέον, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να βάζουν χρονοδιακόπτη στις μυστικές συνομιλίες, επιτρέποντας την «αυτοκαταστροφή» τους μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Το νέο χαρακτηριστικό δεν θα είναι ενεργοποιημένο by default, αλλά θα πρέπει οι χρήστες να το επιλέξουν. Αυτό συμβαίνει γιατί θα μπορεί να επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο από μια συσκευή την οποία επιλέγει ο χρήστης (κινητό, tablet, υπολογιστής).

Με αυτό τον τρόπο η εταιρεία δεν θα χρειάζεται να διαμοιράζει μοναδικά κλειδιά κρυπτογράφησης σε πολλές συσκευές.

Τέλος, οι μυστικές συνομιλίες δεν θα υποστηρίζουν την αποστολή GIF’s και videos, την αποστολή πληρωμών ή άλλων δημοφιλών χαρακτηριστικών του Messenger.

 

Πηγή: techblog