Χωρίς Διαγωνισμό η αλλαγή χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ κύριε Κοντονή….

αλλαγή χλοοτάπητα

Χωρίς διαγωνισμό γίνεται η αλλαγή χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ αλλά με απευθείας ανάθεση, ποιος ο ρόλος της ΑΕΚ.

Χωρίς διαγωνισμό και μελέτη προχωράει η αλλαγή χλοοτάπητα στο ΟΑΚΑ αλλά με απευθείας ανάθεση. Το έργο που δεν μπορεί κάποιος να το κοστολογήσει (αφού δεν υπάρχουν σχετικές μελέτες) γίνεται με απευθείας ανάθεση. Όπως ήταν φυσικό η ΠΕΕΓΕΠ το κατήγγειλε λέγοντας ότι δημιουργούνται υπόνοιες διαπλοκής.

Το έργο θα το πληρώσει η ΑΕΚ όπως γράφεται από τις αθλητικές εφημερίδες όμως το ποσόν θα αφαιρεθεί από το συνολικό ποσόν που καταβάλει η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Σχετική μελέτη επίσημη δεν έχει γίνει γνωστή χωρίς κάποιος να γνωρίζει τις προδιαγραφές του έργου.

Το 2010 υπήρξε ένα παρόμοιο συμβάν μόνο που τότε τα γεγονότα ήταν αντίστροφα. Τότε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός σε συνεννόηση με τον τότε  υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη αποφάσισαν την απευθείας ανάθεση αλλαγή χλοοτάπητα χωρίς διαγωνισμό. Η τότε Πρόεδρος του ΟΑΚΑ Αντωνία Ζαφειροπούλου κατάθεσε την παραίτηση της στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Η καταγγελία της ΠΕΕΓΕΠ προς τον υφυπουργό Αθλητισμού

κ. Υφυπουργέ , κύριοι,

όπως προκύπτει από αναφορές μελών της Ένωσής μας, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα, το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ προέβη στην ανάθεση του έργου της αντικατάστασης του χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ και με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ.

Θυμίζουμε δε, ότι το ίδιο είχε συμβεί και το 2010, με την διαφορά ότι, η τότε πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, διαφωνώντας με την διαδικασία αυτή, είχε υποβάλλει την παραίτησή της.

Επειδή οι αναθέσεις έργων ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, με ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, είναι σε κάθε περίπτωση, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ,

Επειδή οι αναθέσεις έργων ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, με ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, είναι σε κάθε περίπτωση, επιλήψιμες,

Επειδή οι αναθέσεις έργων ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, με ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, σε κάθε περίπτωση, δεν εξασφαλίζουν την διαφάνεια στην διαχείριση του Δημοσίου χρήματος, Επειδή οι αναθέσεις έργων ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, με ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, δημιουργούν υπόνοιες διαπλοκής,

Επειδή οι αναθέσεις έργων ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ, με ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ, καταστρέφουν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των εργοληπτικών επιχειρήσεων,

Ελπίζοντας ότι τόσο οι αναφορές των μελών μας όσο και τα σχετικά δημοσιεύματα, είναι λανθασμένα,

Ελπίζοντας ότι, αν δεν είναι λανθασμένα, η επιχειρηματολογία που έχετε, είναι ουσιαστική και δεν επαναλαμβάνει τα απαράδεκτα επιχειρήματα του παρελθόντος, που είναι καταδικαστέα,

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν πράγματι, το έργο της αντικατάστασης του χλοοτάπητα του ΟΑΚΑ ανατέθηκε, χωρίς να προηγηθεί διαγωνισμός, αν το έργο αυτό ανατέθηκε με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, καθώς και για ποιους λόγους συνέβη

αυτό δεδομένου ότι το κόστος του έργου ξεπερνάει τα όρια που προβλέπει ο Νόμος για τις απευθείας αναθέσεις.

κ. Υφυπουργέ,

κύριοι,

Η Ένωσή μας, έχοντας ευθύνη για την διασφάλιση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών της, αλλά και σαφή γνώση και άποψη για τα πιο πάνω, είναι στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε συνεργασία, δράση, ή πληροφορία, απαιτηθεί .