Ο Γ. Μώραλης στο 6o Φεστιβάλ Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης

Ο Γ. Μώραλης στο 6o Φεστιβάλ

Ο Γ. Μώραλης στο 6o Φεστιβάλ Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης – Το παρών, στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θέατρο, εκτός του Δημάρχου Πειραιά, έδωσαν πολλοί φορείς της πόλης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, το 6ο Φεστιβάλ των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά, με θέμα: «Θύμισες παλιές από Πειραιά και Αθήνα», στο Βεάκειο Θέατρο.Τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης, με κέφι και αστείρευτο χιούμορ παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, απήγγειλαν ποιήματα, ενώ στη συνέχεια η χορωδία των ΚΑΠΗ «ταξίδεψε» με τις μελωδίες της τους παρευρισκόμενους. Στην είσοδο του Βεακείου Θεάτρου, μέλη του Δ2 ΚΑΠΗ, είχαν εκθέσει έργα ζωγραφικής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Όταν μιλάω σε σας, το ξέρετε πολύ καλά, θέλω να μιλάω από καρδιάς, γιατί νιώθω κοντά σας. Έχουμε αναπτύξει μια σχέση σεβασμού, εκτίμησης και εμπιστοσύνης αυτά τα δύο χρόνια που είμαι στο τιμόνι του Δήμου Πειραιά.Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ μαζί σας σε μια γιορτή νεολαίας στην ψυχή, γιατί στις εκδηλώσεις των Κέντρων Αγάπης βλέπω κέφι και ζωντάνια που δεν παρατηρούμε δυστυχώς σε γιορτές νέων. Εδώ υπάρχει κέφι, τραγούδι, χορός, διάθεση. Όποτε έχω έρθει είτε σε κάποιο Κέντρο Αγάπης είτε στη μεγάλη γιορτή που κάνουμε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τις δύο χρονιές, περνάμε υπέροχα, βλέπω ιδιαίτερο κέφι. Αυτό είναι ευχάριστο και μας ικανοποιεί. Έχω πει πολλές φορές ότι όταν γελάνε τα παιδιά, οι παππούδες και οι μαμάδες μας νιώθουμε ευτυχισμένοι. Νιώθουμε καλύτερα.Δεν θέλω να κάνω απολογισμό, δεν είναι η ώρα. Ωστόσο θέλω να σας πω, ότι έχουμε βάλει τα δυνατά μας για τα Κέντρα Αγάπης και για όλους εσάς. Έχουμε προσπαθήσει αρκετά, έχουμε υλοποιήσει δράσεις και έχουμε βελτιώσει πολλά πράγματα στα Κέντρα Αγάπης. Πηγαίνουμε εκδρομές, διοργανώνουμε την ετήσια γιορτή μας στο ΣΕΦ, προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε τους χώρους των Κέντρων Αγάπης, να κάνουμε μαθήματα υπολογιστών. Σύντομα ξεκινούν και άλλα μαθήματα που σας ενδιαφέρουν, χορού κ.α. Σίγουρα υπάρχουν ελλείψεις, οι οποίες προϋπήρχαν, ξέρετε όμως ότι είμαστε κοντά σας και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Οι ελλείψεις ίσως να μην εκλείψουν. Ποτέ δεν θα είμαστε σε ένα άριστο σημείο ούτε στα Κέντρα Αγάπης, ούτε σε άλλες δομές. Χαίρομαι ωστόσο γιατί ανάμεσά μας έχει αναπτυχθεί εμπιστοσύνη. Δουλεύουμε συστηματικά, προσπαθούμε, σας αγαπάμε, είμαστε κοντά σας κι εγώ και ο επί 8 χρόνια Δήμαρχος και στενός συνεργάτης μου Χρήστος Αγραπίδης που σας πρόσεχε για 8 χρόνια. Τώρα ως επικεφαλής είναι δίπλα μου, όπως και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Πλατανησιώτης και η Προϊσταμένη κα Πετράκου και οι άνθρωποι που εργάζονται στα Κέντρα Αγάπης και τους ευχαριστούμε. Προσπαθούν, είτε είναι υπάλληλοι είτε εθελοντές. Δεν μπορούμε, επαναλαμβάνω, να πανηγυρίζουμε ή να είμαστε ευτυχισμένοι. Θα συνεχίσουμε για τα επόμενα τρία χρόνια που θα είμαστε στο τιμόνι του Δήμου κι εγώ κι οι συνεργάτες μου, να αναπτύξουμε και άλλες ενέργειες. Να κάνουμε τη ζωή σας ακόμα πιο ευχάριστη.Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω. Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Αγραπίδης ήταν και είναι κοντά σας, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα ως Δήμαρχος και πάντα θέλω να μιλάει σε εσάς.Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας και πραγματικά εύχομαι κάθε χρονιά να είμαστε σε καλύτερο επίπεδο, να είστε πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Σας ευχαριστώ».

 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής της Α΄ Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος. Οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Π. Καλογερόγιαννης, Γ. Μελάς, Αλ. Αργουδέλης. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Στ. Αντωνάκου. Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Πλατανησιώτης. Η Δημοτική Σύμβουλος κα Μ. Φύκια.Οι Πρόεδροι των Α΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Ν. Γκόλφης, Αν. Πούλος και Γ. Βοϊδονικόλας αντίστοιχα.  Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γ. Αλιφραγκής και Θ. Σκορδίλης και πλήθος κόσμου.

bandicam-2016-06-10-12-34-57-431

 

Πηγή: peiraiasnews.gr