Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης – Τέσσερις νεκροί!

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης

Ναυάγιο με μετανάστες ανοιχτά της Κρήτης – Τέσσερις νεκροί! – 340 άτομα έχουν διασωθεί στο ναυάγιο αλιευτικού σκάφους το οποίο μετέφερε μετέφερε συνολικά 700 μετανάστες και πρόσφυγες

Συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης των εκατοντάδων μεταναστών, νότια των Καλών Λιμένων, όταν ένα αλιευτικό σκάφος 25 μέτρων εξέπεμψε σήμα κινδύνου τις πρώτες πρωινές ώρες καθώς άρχισε να βυθίζεται.

Μέχρι στιγμής και κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν 340 άτομα, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, έχουν διασωθεί ενώ 4 άτομα έχουν ανασυρθεί νεκρά.

Αν και το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε σε θαλάσσιο χώρο ευθύνης της Αιγύπτου, άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ελληνικών λιμενικών Αρχών σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές Αρχές. Στο σημείο επιχειρούν πέντε παραπλέοντα σκάφη, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερο Super Ρuma της πολεμικής Αεροπορίας.

Οι περισσότεροι των διασωθέντων βρίσκονται σε νορβηγικό πλοίο. Ο συντονισμός της γιγαντιαίας επιχείρησης γίνεται από το κέντρο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενώ δεν έχει αποφασισθεί ακόμη σε ποιο σημείο θα αποβιβαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους 340 μετανάστες που έχουν διασωθεί, ενδέχεται κάποιοι να προωθηθούν στην Ιταλία ή να προσεγγίσουν το κοντινότερο λιμάνι της Κρήτης.

 

Πηγή: iefimerida.gr