Λίστα θανάτου του ISIS – Και Έλληνες ανάμεσα στα χιλιάδες ονόματα!

Λίστα θανάτου του ISIS

Λίστα θανάτου του ISIS – Και Έλληνες ανάμεσα στα χιλιάδες ονόματα! – Μια ομάδα χάκερ που στηρίζει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε στο διαδίκτυο λίστα από υποψήφιους στόχους στην οποία συμπεριλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων.

Τα ονόματα, οι διευθύνσεις και τα e-mail χιλιάδων ανθρώπων περιλαμβάνονται στη λίστα θανάτου, που φέρεται να δημοσίευσε στο Διαδίκτυο -μέσω μυστικής εφαρμογής- μια ομάδα χάκερ, που υποστηρίζει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Μάλιστα, στην εν λόγω λίστα φιγουράρουν και ονόματα Ελλήνων.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα χάκερ που αποκαλείται «Ενωμένο Διαδικτυακό Χαλιφάτο» έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με τα ονόματα των στόχων των τζιχαντιστών του ISIS. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται τα προσωπικά στοιχεία 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, με τους χάκερ να καλούν τους τζιχαντιστές και τους υποστηρικτές τους να τους βοηθήσουν στο δολοφονικό τους έργο.

Η λίστα δόθηκε στη δημοσιότητα από μια εφαρμογή, την Telegram, στην οποία τα ονόματα και οι διευθύνσεις ήταν γραμμένα στα Αγγλικά και τα Αραβικά, ενώ «Σκοτώστε τους με μένος για να εκδικηθείτε για τους μουσουλμάνους», ανέφερε το κάλεσμα.

Σύμφωνα με το Vocativ, που ειδικεύεται στην αποκρυπτογράφηση διαδικτυακών μηνυμάτων και κωδικών και ανακάλυψε τη λίστα, πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λίστες επικηρυγμένων που έχει διακινηθεί από υποστηρικτές του ISIS και η πρώτη που περιέχει και ονόματα μη αμερικανών πολιτών.

Οι περισσότεροι από τους στόχους της λίστας είναι Αμερικανοί, Αυστραλοί και Καναδοί. Συγκεκριμένα, από τους 8.318 ανθρώπους οι 7.848 βρίσκονται στις ΗΠΑ, 312 στον Καναδά, 69 στην Αυστραλία και 39 στη Μεγάλη Βρετανία.

Λίστα θανάτου του ISIS

Στην ίδια λίστα περιέχονται και στόχοι από την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάϊκα, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νότια Κορέα, τη Σουηδία και το Τρινιντάτ και Τομπάγκο.

Παράλληλα, σε μια εικόνα που δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με τη λίστα, φαίνεται ένας οπλισμένος μαχητής και αναγράφεται πως «Ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος. Είστε συγκεντρωμένοι εναντίων μας. Θα σας σκοτώσουμε όλους».

Τέλος, το Vocativ τόνισε πως δεν σκοπεύει να διαρρεύσει τα ονόματα των πολιτών που περιλαμβάνονται στη λίστα, αλλά θα την παραδώσει στις αρχές.

 

Πηγή: newpost.gr