Η Γ. Γεννιά στην εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκα

Η Γ. Γεννιά στην εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ

Η Γ. Γεννιά στην εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν.Τόσκα – Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το προσφυγικό στον Πειραιά και κατ’ επέκταση σε όλη την Ελλάδα

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΕΒΕΠ στον Πειραιά.

Η Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων Γεωργία Γεννιά συμμετείχε στην εκδήλωση της πολιτικής κίνησης ΠΡΑΤΤΩ Πειραιά, στην οποία ήταν καλεσμένος και βασικός ομιλητής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας. Βασική θεματολογία της εκδήλωσης ήταν το προσφυγικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα και βεβαίως ο Πειραιάς.

Η Γ. Γεννιά στην εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ

Η βουλευτής χαιρέτησε την εκδήλωση και στην ομιλία της μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η Ευρώπη θα πρέπει να υλοποιήσει μια πολιτική αντίστοιχη με το ανθρωπιστικό της πρόσωπο και να αποτρέψει τον κατακερματισμό του ευρωπαϊκού χώρου και την ακροδεξιά οπισθοδρόμηση. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής σε όλα τα επίπεδα.

Η πατρίδα μας η οποία αποτελεί εκ της γεωγραφικής της θέσης σταυροδρόμι γεωγραφικών ζυμώσεων και πολιτισμών, παρά τα όσα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα αντιμετωπίζει, επέδειξε ξεπερνώντας τα όρια των δυνατοτήτων της, ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο.»

«Ο Πειραιάς δέχτηκε τον κύριο όγκο των προσφύγων και μετετράπη το λιμάνι του σε κέντρο υποδοχής. Το λιμενικό, φορείς του Δήμου και η Εκκλησία, δούλεψαν σκληρά για να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτούς τους ανθρώπους.»

«Τέλος, εγώ θα αρκεστώ να σημειώσω πως η Πατρίδα μας, πρωτοστατεί στον αγώνα για αλλαγή πλεύσης στην πορεία της Ευρώπης.»

«Η ΕΕ, οφείλει να εξεύρει πολιτικές λύσεις για σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να σταματήσει να προσπαθεί να επιλύσει τα πάντα τεχνοκρατικά.

Οφείλει να αποκαταστήσει το έλλειμμα δημοκρατίας που παρατηρείται στα θεσμικά της όργανα και να πορευτεί σε μια άλλου είδος ολοκλήρωση. Σε μια πολιτική ολοκλήρωση ,που αφουγκράζεται την βούληση και σέβεται τις αποφάσεις των Λαών της , επιδεικνύοντας κάθε φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της σε όλους του Λαούς που αντιμετωπίζουν πόλεμο στεκόμενη πραγματικά αλληλέγγυα απέναντί τους. »

Η Γ. Γεννιά στην εκδήλωση του ΠΡΑΤΤΩ