Δείτε γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι!

Δείτε γιατί δεν πρέπει να

Δείτε γιατί δεν πρέπει να πετάτε τα κουκούτσια από το καρπούζι!  – Δείτε που χρησιμεύουν τα κουκούτσια από το καρπούζι και πλέον δεν θα τα πετάτε

Ίσως και να θυμάστε πως όταν ήσασταν παιδιά, σας έλεγαν να μην τρώτε τα κουκούτσια του καρπουζιού, γιατί αλλιώς θα φυτρώσει ένα γιγάντιο φρούτο στο στομάχι σας. Αν ναι και μάλιστα το πιστεύατε, θα πρέπει να έχετε περάσει πολύ χρόνο προσπαθώντας να αφαιρέσετε τα κουκούτσια πριν φάτε το λαχταριστό καρπούζι.

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε να βγάζεται κάθε σπόρο αλλά αντί να τους πετάτε, μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε. Οι σπόροι καρπουζιού είναι γεμάτοι με θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά και υγιή για τους ανθρώπους. Αυτά τα μικρά κουκούτσια μοιάζουν με σπόρους ηλίανθου τόσο σε εμφάνιση όσο και στη γεύση.

Επίσης είναι εύκολο να τους φάμε ως αυτόνομο σνακ ή να τους προσθέσουμε σε σαλάτες και στο τσάι. Είτε έτσι, είτε αλλιώς μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη τους χωρίς να φοβάστε πως θα μεγαλώσει κάτι στην κοιλιά σας. Πραγματικά είναι πρακτικώς αδύνατον να συμβεί κάτι τέτοιο. Το δοκιμάσαμε.

Ως φρούτα, τα καρπούζια δεν είναι άσχημα.

Αποτελούνται κατά 92% από νερό και είναι πολύ ενυδατικά. Επίσης είναι γνωστό πως βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών.

Τα καρπούζια είναι γεμάτα βιταμίνες.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, βιταμίνη A, B1 και B6. Επιπλέον, είναι καλή πηγή καλίου, θειαμίνης και μαγνησίου.

Μην πετάτε τα κουκούτσια των καρπουζιών.

Οι σπόροι είναι γεμάτοι ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο. Πλύνετε και στεγνώστε τους σπόρους για καλύτερα αποτελέσματα.

Τα κουκούτσια έχουν μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη. Αυτά βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερίνης και της φλεγμονής. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Δείτε γιατί δεν πρέπει να

Οι άνδρες πρέπει να τρώνε τους σπόρους καρπουζιού.

Οι σπόροι περιέχουν λυκοπένιο, μια ένωση που είναι γνωστό πως συμβάλει στη βελτίωση της ανδρικής γονιμότητας.

Το έλαιό τους είναι καλό για το δέρμα και τα μαλλιά. Το έλαιο των σπόρων περιέχει λιπαρά οξέα που μπορούν να εφαρμοστούν στα μαλλιά και να αποτρέψουν την θραύση τους ενώ αναζωογονεί την ελαστικότητα του δέρματος.

Μπορείτε να πάρετε πρωτεΐνη μέσω αυτών

Η πρωτεΐνη είναι σημαντική για την επιδιόρθωση των μυών και την ανάπτυξή τους. Ένα φλιτζάνι αποξηραμένων σπόρων ισούται με περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Είναι επίσης γνωστό πως αν τρώτε τους σπόρους του καρπουζιού, κρατάτε τη μνήμη σας αιχμηρή.

Οι σπόροι συνιστώνται και για τους διαβητικούς.

Βράστε μια χούφτα σπόρους σε ζεστό νερό για περίπου 45 λεπτά. Πιείτε το σαν ζεστό τσάι και θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τον διαβήτη σας.

Ξεκινήστε να κάνετε και να πίνετε τσάι καρπούζι.

Είναι διουρητικό και βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών και της ουροδόχου κύστης. Επιπλέον, συνιστάται να πίνετε αν έχετε πέτρες στα νεφρά.

 

Πηγή: tilestwra.com