Αναρχικοί βαράνε ΕΑΑΚίτες γιατί νομίζουν ότι είναι ασφαλίτες….

Αναρχικοί βαράνε ΕΑΑΚίτες

Θύμα ξυλοδαρμού από αναρχικούς έπεσε γνωστό μέλος του ΝΑΡ στο κτήριο Γκίνη του ΕΜΠ. Τον περάσανε για ασφαλίτη και του επιτέθηκαν…

Με ανακοίνωση του το ΝΑΡ καταγγέλλει ξυλοδαρμό του ιστορικού μέλους του Κώστα Παλούκη από άτομα που βρίσκονται στην κατάληψη του κτηρίου Γκίνη στο ΕΜΠ. Μάλιστα οι αναρχικοί όπως περιγράφει η ανακοίνωση τον περάσαν για ασφαλίτη και του ζήτησαν να τους δείξει το τηλέφωνο του πριν αρχίσουν και τον χτυπάνε.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση που εξιστορεί την επίθεση των αναρχικών.

Καταγγέλλουμε την τελείως αναίτια και τραμπουκική επίθεση, ομάδας μελών της κατάληψης στέγασης προσφύγων στο Γκίνη του ΕΜΠ στον ιστορικό, μέλος του ΝΑΡ για τη κομμουνιστική Απελευθέρωση και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Κώστα Παλούκη. Ο σύντροφος προσπαθώντας να βρει το χώρο όπου γίνονταν σήμερα το απόγευμα η εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για μια ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντικαπιταλιστική και Επαναστατική» στο ΕΜΠ και στη προσπάθεια του επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους διοργανωτές, περικυκλώθηκε από άτομα που βρίσκονταν στη κατάληψη, οι οποίοι του ζήτησαν το τηλέφωνο του για να ελέγξουν τυχόν φωτογραφίες. Στην απάντηση του συντρόφου ότι είναι μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πηγαίνει σε εκδήλωση και στην άρνηση του να δώσει το τηλέφωνο του, οι εν λόγω τραμπούκοι ξεκίνησαν να τον αποκαλούν ασφαλίτη και πράκτορα και να τον χτυπούν ομαδικά στο σώμα και στο πρόσωπο με συνέπεια τον τραυματισμό του.

Ο σύντροφος Κώστας είναι γνωστός στο μαζικό κίνημα και την αντικαπιταλιστική αριστερά, με πλούσια αρθογραφία για ιστορικά και πολιτικά ζητήματα. Μόνο άνθρωποι που αδυνατούν πλήρως να περιφρουρήσουν τις επιλογές τους συμπεριφέρονται με παρόμοιες πρακτικές. Η λογική του «όποιον δεν ξέρω είναι χαφιές» και η πρακτική της τυφλής βίας ομαδικού τύπου, όμοιας με αυτή των φασιστικών ορδών και των ΜΑΤ, δεν μπορεί να  έχει καμιά θέση σε όποιον και όποια αναφέρονται στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που άτομα από τέτοιες ομάδες, που αυτοπροβάλλονται ως ελευθεριακές ή  αναρχικές, τραμπουκίζουν κατά αγωνιστών του κινήματος και μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστικών κινήσεων. Κανείς δεν ξέχνα τα γεγονότα της πρώτης ημέρας του φετινού εορτασμού του πολυτεχνείου, όταν ομάδα ανάλογων πρακτικών είχε επιτεθεί και τραυματίσει φοιτητές. Να είναι σίγουροι ότι το ίδιο το κίνημα θα απομακρύνει και αυτούς και τις πρακτικές τους.