Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη Νίκαια! Κατάληψη στο ειρηνοδικείο!

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη Νίκαια!

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη Νίκαια! Κατάληψη στο ειρηνοδικείο! – Δύο σπίτια συμπολιτών μας στο “σφυρί”, με ομάδα 10 συμβολαιογράφων και δικηγόρων να προσπαθούν να σπάσουν την κατάληψη προκειμένου να ολοκληρώσουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού.

Ένταση προκλήθηκε χθες το απόγευμα στο ειρηνοδικείο της Νίκαιας όπου δύο συμπολίτες μας από την περιοχή του Κορυδαλλού, χάνουν τα σπίτια τους από τις τράπεζες. Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα δικηγόρων και συμβολαιογράφων έφτασε στο ειρηνοδικείο πιστεύοντας ότι θα κάνει εύκολα τη δουλειά της και θα αφαιρέσει ότι πιο πολύτιμο έχει ένας Έλληνας πολίτης αυτή τη στιγμή στην κατοχή του, τη στέγη του!!

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη Νίκαια!

Όμως αυτό δεν πέρασε έτσι! Συμπολίτες μας από τη γύρω περιοχή μπλόκαραν το ειρηνοδικείο και απέτρεψαν τα “κοράκια” των τραπεζών από αυτή την ελεεινή και κατάπτυστη πράξη.

Τρομερή  εντύπωση και θυμό επίσης προκάλεσε η ”τραγική φιγούρα” ενός από τους δύο κατόχους ακινήτων που έβγαιναν στο πλειστηριασμό, που με τον φόβο αλλά και την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του και ”συνοδευόμενος από δικηγόρους” και την κόρη του, έφτασαν στο ειρηνοδικείο δίνοντας τη εντύπωση ότι οδηγούνταν σε εκτελεστικό απόσπασμα.

Μεγάλη εντύπωση μας προκάλεσε όταν σε ερώτηση μέλους του συντονισμού γιατί ήρθε συνοδευόμενος από δικηγόρους και αν ήθελε να βγει στο πλειστηριασμό το σπίτι του, απάντησε καταφατικά αλλά με φανερή την ένταση στο πρόσωπό του, δείχνοντας ότι ”κάτι άλλο συνέβαινε”, πράγμα που επιβεβαίωνε και η αλλαγή στάσης των ”συνοδών δικηγόρων” που κατανόησαν ότι πλέον η μάχη θα δοθεί στο δρόμο και θα είναι μάχη χαρακωμάτων μεταξύ του κράτους και των εκτελεστικών οργάνων του και του λαϊκού κινήματος στις γειτονιές, στις πόλεις, στα ειρηνοδικεία και όπου αλλού συντελλούνται κοινωνικές αδικίες.

Γι αυτό λοιπόν ο συντονισμός κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια και Κορυδαλλό κάθε Τετάρτη 3:30 στο ειρηνοδικείο Νίκαιας στην οδό Ερμού 6 για να συνεχίσει τον αγώνα απέναντι στην τρομοκρατία των τραπεζών και στον κοινωνικό αγώνα για αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια!

Το μπλόκο στο ειρηνοδικείο Νίκαιας:

Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη Νίκαια!   Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη Νίκαια! Ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί στη Νίκαια!

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μπλόκο στο ειρηνοδικείο δείτε εδώ