Πρώτη φορά Γαλάζια σημαία στον Πόρο

πόρο

Πρώτη φορά παραλία του Πόρου παίρνει την Γαλάζια Σημαία. Η παραλία του  Ασκελίου πήρε το κορυφαίο σύμβολο ποιότητας.

Γίνεται δουλειά στον Πόρο και αυτό φαίνεται καθημερινά. Πρώτη φορά έγινε έπαρση Γαλάζια σημαίας στο νησί. Συγκεκριμένα η παραλία του Ασκελίου τιμήθηκε με το κορυφαίο σύμβολο ποιότητας των οργανωμένων παραλιών.

Δείτε τα καλύτερα και φθηνότερα καταλύματα στον Πόρο

πόρο

Λίγα λόγια για την παραλία του Ασκελίου

Μετά το Κανάλι ο παραλιακός δρόμος συνεχίζεται και οδηγεί στο Ασκέλι, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα ΒΑ του λιμανιού. Το Ασκέλι ‘βλέπει’ στο ανοικτό πέλαγος και είναι κτισμένο στην πλαγιά ενός πευκόφυτου λόφου. Η θέα από ψηλά είναι πανοραμική Υπάρχουν τέσσερις ‘οφιοειδείς’ δρόμοι που ξεκινούν από τον παραλιακό και με διακλαδώσεις διασχίζουν το Ασκέλι, φτάνοντας στην κορυφή του λόφου. Έχει συνεχή συγκοινωνία με την πόλη του Πόρου με λεωφορεία, ταξί ή με βαρκούλες. Περπατώντας χρειάζεσαι 15 με 20 λεπτά.
Διαθέτει μια αρκετά μεγάλη οργανωμένη πλαζ και σχολή για θαλάσσια σπόρ. Στο Ασκέλι υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία, επάνω στην θάλασσα, που διαθέτουν πισίνα, μπαρ και ταβέρνα, αλλά και πανέμορφες βίλες με ενοικιαζόμενα δωμάτια ή διαμερίσματα στην παραλία ή σκαρφαλωμένες στην πλαγιά με έξοχη θέα και πολλή δροσιά. Το Ασκέλι προσφέρεται για οικογενειακό τουρισμό, αφού οι περισσότερες βίλες διαθέτουν εκτός των άλλων διαμερίσματα με κουζίνα και ότι άλλο χρειάζεται μια οικογένεια.

Ο Δήμαρχος Πόρου με δήλωση του περιγράφει την προσπάθεια που έγινε για να βραβευτεί η παραλία του Ασκελιού.

Για πρώτη φορά, οργανωμένη παραλία του Πόρου βραβεύεται με Γαλάζια Σημαία, η οποία αποτελεί το κορυφαίο σύμβολο ποιότητας των οργανωμένων παραλιών παγκοσμίως, με κριτήριο τις δράσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης και ευαισθητοποίησης, την ασφάλεια και ενημέρωση των λουομένων και την ποιότητα των υδάτων.

Η υποβολή συμμετοχής της πλαζ του Ασκελίου στο πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, έγινε μετά απόπρωτοβουλία του κ. Κυριάκου Μάνεσση, ο οποίος, μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Ταμείου, ανέλαβε την διεκπεραίωση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών και τη διενέργεια των επαναλαμβανόμενων απαιτούμενων δειγματοληψιών υδάτων. Σημαντικό – απαιτούμενο κριτήριο για την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας, ήταν οι περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου τα τελευταία χρόνια (Εβδομάδα Ανακύκλωσης, δράσεις εθελοντικών καθαρισμών, ημερίδες).
Ο Δήμος Πόρου ευχαριστεί θερμά τον κ. Μάνεσση για την πρωτοβουλία του και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να δίνει έμφαση και να ενισχύει κάθε δράση που αποσκοπεί στην προστασία των θαλασσών και των δασών.

Δείτε τα καλύτερα και φθηνότερα καταλύματα στον Πόρο

πόρο