Πανεπιστήμιο Πειραιά: Άνοδος της ΠΑΣΠ

ΠΑΣΠ

Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο ΠΑΠΕΙ με πρωτιά της ΔΑΠ, άνοδο της ΠΑΣΠ και αισθητά μικρότερη συμμετοχή.

Με πολύ μικρότερη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο ΠΑΠΕΙ με το 23% των περυσινών  ψηφοφόρων να απέχει. Εξάλλου οι φοιτητικοί σύλλογοι, μετά την ψήφιση του νόμου Γιαννάκου και την ουσιαστική “αποβολή” των φοιτητών από την συνδιοίκηση των Ιδρυμάτων, έχουν απαξιωθεί.

Η ΔΑΠ όπως αναμενόταν βγήκε πρώτη αλλά με 408 λιγότερους ψήφους. Πιθανόν άμα το party που οργάνωσαν το τριήμερο στο χώρο του ΠΑ.ΠΕΙ. δεν είχε εξελιχθεί σε αποτυχία με ελάχιστη συμμετοχή θα είχε ακόμη λιγότερους ψηφοφόρους. Η αποτυχία του party της(εξάλλου η ΔΑΠ φημίζεται πανελλαδικός για αυτά) ήταν καμπανάκι για να κινητοποιηθούν άπαντες ιδίως από τα μεγάλα κεφάλια της.

Η ΠΑΣΠ βγήκε πάλι δεύτερη δύναμη αυξάνοντας το ποσοστό της κατά 2% φτάνοντας το 18,5%. ΠΑΣΠ ΠΑ.ΠΕΙ. μάλιστα αύξησε και την διαφορά με την ΠΚΣ στο 5%. Παράλληλα αύξηση της ΠΑΣΠ  σημειώθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο με αρκετές σχολές να βάφονται πράσινες και η σπουδάζουσα νεολαία του ΠΑΣΟΚ να δυναμώνει στέλνοντας μήνυμα εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Η διαδικασία κύλισε ομαλά με μόνη παρεκτροπή το τέλος της υςδιαδικασίας καταμέτρησης (στους τελευταίους ψήφους) που σύμφωνα με καταγγελίες των αριστερών παρατάξεων μέλη της ΔΑΠ προσπάθησαν να δημιουργήσουν μεθοδεύσεις στην διαδικασία, σε μία προσπάθεια πόλωσης των μελών της.

Για την ιστορία η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ,το Μπλόκο, απέσπασε 7 ψήφους ….