Ο Νίκος Πέτσας νέος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπόρων

Νίκος Πέτσας

Ο Νίκος Πέτσας, πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου Δραπετσώνας, είναι νέος Γενικό Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου

Ο Νίκος Πέτσας ψηφίστηκε σήμερα νέος Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττική, Όμορων Νομών & Νήσων Αιγαίου. Η εκλογή του Νίκου Πέτσα καθρεφτίζει τις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου Δραπετσώνας τόσο συνδικαλιστικά όσο και για την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας θεωρείται από τους  πιο μάχιμους συνδικαλιστές στον εμπορικό χώρο. Δεν θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς την δυναμική παρέμβαση των εμπόρων του Κερατσινίου απέναντι στα σχέδια ίδρυσης mega market τύπου Carrefour και Lidl αποτρέποντας δυναμικά την πραγματοποίησης τους.

Από την πρόσφατη απεργία μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Παύλο Πολιτάκη
Από την πρόσφατη απεργία μαζί με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παύλο Πολιτάκη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου Δραπετσώνας συμμετέχει μαζικά στις μεγάλες απεργίες του κλάδου μα πάνω από όλα σύσσωμα. Αυτή η συσπείρωση των εμπόρων του Κερατσινίου έχει επιτευχθεί  χάρη στις προσπάθειες του Νίκου Πέτσα αλλά και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ.

Η αγορά του Κερατσινίου βρίσκεται σε τέλμα λόγω της παρατεταμένης κρίσης και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης καταβάλει προσπάθειες ανάκαμψης της. Πρόσφατα την περίοδο των εορτών ο Εμπορικός Σύλλογος έβαλε μέχρι και τραινάκι για να τονώσει το εορταστικό κλίμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νίκος Πέτσας εκτός από την έντονη συνδικαλιστική του δράση, είναι και Πρόεδρος στην μεγαλύτερη αθλητική έκπληξη στην Ελλάδα, στον Φάρο Κερατσινίου, που βρέθηκε στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ και διεκδικεί την άνοδο του στην Α1.

Ο Νίκος Πέτσας ως νέος Γενικός Γραμματέας της μεγαλύτερης Ομοσπονδίας εμπόρων έρχεται να τονώσει τόσο τις αγωνιστικές προσπάθειες των εμπόρων όσο και τις προσπάθειες επιβίωσης των μικρομεσαίων εμπορικών καταστημάτων.