Ο Κοτζιάς άνοιξε προξενείο στο Κουρδιστάν

Κουρδιστάν

Προξενείο στο Ερμπίλ του Κουρδιστάν άνοιξε ο Κοτζιάς ανοίγοντας και επίσημα άλλο επίπεδο με τους Κούρδους.

Ο Κοτζιάς άνοιξε Γενικό Προξενείο στο Ιρακινό Κουρδιστάν στην πόλη Ερμπίλ  και άνοιξε επίσημα την Ελληνοκουρδική διπλωματία σε άλλο επίπεδο. Αναβάθμισε την διπλωματική μας παρουσία Κουρδιστάν. Με πρωτοβουλία του υ Νίκου Κοτζιά, πριν από μία εβδομάδα περίπου, συστάθηκε Γενικό Προξενείο στην πόλη Ερμπίλ, έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Στο Ερμπίλ λειτουργεί ήδη Γραφείο Εμπορικών Υποθέσεων, το οποίο υπάγεται στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Βαγδάτη, με αποστολή την προώθηση της εμπορικής και οικονομικής μας συνεργασίας με το Ιρακινό Κουρδιστάν.

Πρόθεση του υπουργείου Εξωτερικών είναι, με τη συμβολή του νέου Γενικού Προξενείου και φυσικά της Πρεσβείας στη Βαγδάτη, να διευρυνθούν περαιτέρω οι υπάρχοντες δεσμοί φιλίας και συνεργασίας τόσο με τους Κούρδους του Βορείου Ιράκ όσο και με τον υπόλοιπο ιρακινό λαό.

Ο Νίκος Κοτζιάς παίζει, σαν γνήσιος διπλωμάτης, αθόρυβα την μπαλίτσα, και ακούγεται μόνο όταν θέλει να σκοράρει και το Προξενείο στο Ερμπίλ είναι όπως θα έλεγε ένας ποδοσφαιρόφιλος κάθετη μπαλιά για γκολ…..