Μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά στις Θερμοπύλες

Μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά

Μεταφορά προσφύγων από τον Πειραιά στις Θερμοπύλες – Περίπου 130 άτομα μεταφέρθηκαν, με τρία λεωφορεία το μεσημέρι της Τρίτης

Τρία λεωφορεία των ΚΤΕΛ με 131 πρόσφυγες από τη Σύρια αναχώρησαν στις 13.15 της Τρίτης από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τη δομή φιλοξενίας στις Θερμοπύλες, όπου βρίσκονται ήδη 312 πρόσφυγες.

Στον Πειραιά, σύμφωνα με την πρωινή καταμέτρηση, βρίσκονταν 2.135 πρόσφυγες και μετανάστες στην πέτρινη αποθήκη (εσωτερικά και περιμετρικά) και στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε1.

Η διαδικασία μεταφοράς σε δομές είχε «παγώσει» στο λιμάνι του Πειραιά για σημαντικό χρονικό διάστημα καθώς αναζητούνταν χώροι φιλοξενίας ενώ αρκετοί μετανάστες, κυρίως από το Αφγανιστάν, αντιδρούν στη μετακίνηση τους εκφράζοντας φόβους ότι θα τους εγκαταλείψουν και ενδεχομένως θα τους απελάσουν.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κύριος όγκος των προσφύγων από τη Συρία (οικογένειες) που βρίσκονταν στο λιμάνι του Πειραιά είχαν μεταφερθεί στη δομή φιλοξενίας στο Σκαραμαγκά όπου διαμένουν 2880 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικά στελέχη είχαν εκφράσει την πεποίθηση ότι το λιμάνι του Πειραιά θα είχε αδειάσει ως το Πάσχα, ένας στόχος που δεν επετεύχθη.

Πηγή: tovima.gr