Καιρός: Καλώς τα δεχτήκαμε! Έρχεται για φέτος ο πρώτος καύσωνας! Δείτε πότε και που θα «χτυπήσει»

Καιρός: Καλώς τα δεχτήκαμε

Το καλοκαίρι αναζητούσαμε όλοι φέτος μετά την παρατεταμένη αστάθεια του καιρού και αυτό φαίνεται πως θα μπει “δυνατά” με τον πρώτο καύσωνα για φέτος.

Με καύσωνα ξεκινάει το φετινό το καλοκαίρι! Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογία Υπηρεσία (ΕΜΥ) τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος αναμένεται να χτυπήσει «κόκκινο»! Δείτε πού και πότε η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου και πόσο αναμένεται να κρατήσει ο καύσωνας.

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, το Σάββατο (28/05/2016). Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (29/05) αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Ευνοείται η
μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο.

Τη Δευτέρα (30/05) προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα
βορειοανατολικά ορεινά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο. θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στην κεντρική και νότια χώρα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη (31/05) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Τέταρτη (01/06) αραιές νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοανατολικά ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Την Πέμπτη (02/06) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών ή σποραδικών καταιγίδων στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πηγή: newsbomb.gr