Η κυβέρνηση παίρνει άρον άρον πίσω τη διάταξη για τις οffshore

διάταξη για τις οffshore

Η κυβέρνηση παίρνει άρον άρον πίσω τη διάταξη για τις οffshore – Μετά τη γενική κατακραυγή αλλά και τις βολές εκ των έσω, η κυβέρνηση αναδιπλώνεται και παίρνει πίσω τη διάταξη για τη συμμετοχή πολιτικών στις off shore.

Όπως εξήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος η κυβέρνηση θα καταθέσει αύριο τροπολογία για επαναφορά του ασυμβίβαστου για συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε off shore στη διοίκηση και το μετοχικό κεφάλαιο εταιρειών με έδρα στο εξωτερικό και θα ζητήσει ονομαστική τροπολογία στη Βουλή.

Ακόμα και η εφημερίδα «Αυγή» η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε πρωτοσέλιδο που κατέκρινε το θέμα με τις offshore

Το πρωτοσέλιδο της «Αυγής»: «Οφσάιντ με τις off shore»

διάταξη για τις οffshore

Η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφορεί σήμερα με κεντρικό τίτλο «Οφσάιντ με τις off shore», υποδεικνύοντας στο Μέγαρο Μαξίμου πως πρέπει να πάρει πίσω τη ρύθμιση.

«Κόκκινη γραμμή για την κοινωνία το ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικής ενασχόλησης και “εξωχώριας” οικονομικής δραστηριότητας σε φορολογικούς παραδείσους, έστω και “φορολογικά συνεργάσιμους’’» γράφει η «Αυγή» και επισημαίνει: «Η νομική δυνατότητα υπουργών, βουλευτών και εν γένει κρατικών λειτουργών να αναπτύσσουν οικονομικές δραστηριότητες σε “φορολογικά συνεργάσιμα” κράτη, μεταξύ των οποίων και δεκάδες “φορολογικοί παράδεισοι”, σε μια περίοδο που τα βάρη της εξόδου από την κρίση επωμίζονται όσοι δεν έχουν οδό διαφυγής, αποτελεί κοινωνική πρόκληση και πρέπει αμέσως να αρθεί.
Είτε το απαίτησαν οι δανειστές είτε το εισηγήθηκε η GRECO (ομάδα κρατών για την καταπολέμηση της διαφθοράς), η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν ουσιαστικό λόγο να επιμείνει σε μια διάταξη που αφενός σκανδαλίζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αφετέρου δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί, διότι καμία κυβέρνηση και κανένα πρόσωπο δεν θα μπορέσουν να σταθούν στη θέση τους. Το γεγονός ότι κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα η Ν.Δ. γνώριζαν το θέμα και τώρα υποκρίνονται τον ανήξερο προφανώς και δεν πρέπει να λειτουργήσει συμψηφιστικά».

 

Πηγή: iefimerida.gr