Γκέτο στην Ειδομένη: Πορνεία, ναρκωτικά και διακίνηση ανθρώπων!

Γκέτο στην Ειδομένη

Γκέτο στην Ειδομένη: Πορνεία, ναρκωτικά και διακίνηση ανθρώπων! – Εχει ξεφύγει η κατάσταση από τις αρχές, στον καταυλισμό της Ειδομένης με επιτήδειους να εκμεταλλέυονται την κατάσταση που επικρατεί πουλώντας ναρκωτικά και βγάζοντας γυναίκες στην πορνεία.

Η αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και προσφάτως, πορνεία…
Φαινόμενα που δυστυχώς εμφανίζονται στον καταυλισμό της Ειδομένης από εγκληματικές ομάδες, οι οποίες προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι εξαθλιωμένους και ανυπεράσπιστους πρόσφυγες.

Ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», αναφέρει ότι «στην πώληση ναρκωτικών έχουν το πάνω χέρι ομάδες Μαροκινών και Τυνήσιων, στο παρεμπόριο Σύροι και στη διακίνηση προσφύγων και μεταναστών Αφγανοί και Πακιστανοί. Στο “χάρτη” της εγκληματικότητας μπήκε το τελευταίο διάστημα η πορνεία με “πρωταγωνιστές” Μαροκινούς και Ιρακινούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκες που ξέμειναν στον καταυλισμό και είτε έχουν χάσει το σύζυγό τους είτε ο άνδρας τους έμεινε πίσω στην πατρίδα τους είτε ο σύζυγος πρόλαβε να περάσει στην Ευρώπη πριν σφραγιστούν τα σύνορα».

Δύο είναι οι χώροι που έχουν μετατραπεί από το κύκλωμα σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου κι ένα δωμάτιο κτηρίου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

«Τα μέλη του κυκλώματος δίνουν λίγα λεφτά σε εξαθλιωμένες γυναίκες που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα γιατί εξάντλησαν τις οικονομίες τους με αντάλλαγμα την εκπόρνευσή τους. Τα χρήματα που παίρνουν οι δράστες από τον κάθε “πελάτη” ανέρχονται σε 5-10 ευρώ», αναφέρει η εφημερίδα.

Στις 22 Μαρτίου, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είχε εκδώσει διαταγή, με την οποία έθετε το προσωπικό του Σώματος σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, που αφορούν την προστασία των γυναικών προσφύγων από περιστατικά βιασμών, σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε μορφής.

Σήμερα, αναφέρει το δημοσίευμα, «οι αστυνομικές Αρχές φέρονται να έχουν πληροφόρηση αλλά δεν έχουν εντολή να επέμβουν, στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης τακτικής, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να γίνονται αστυνομικές επιχειρήσεις που μπορεί να πυροδοτήσουν επεισόδια. Ενδεικτικό της στάσης αυτής είναι και ότι η σιδηροδρομική γραμμή παραμένει κλειστή επί δύο μήνες. Στην περιοχή βρίσκονται περίπου 25 αστυνομικοί και τρεις διμοιρίες, οι οποίοι κρατούν διακριτική στάση».
Πηγή: newsbomb.gr