Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου

Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού – Ενημερωτική ημερίδα για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού που αφορά όλες τις γυναίκες

Ο Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών THE SCHOLARS GROUP-ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ στην Αμφιάλη, με την ευκαιρία του εορτασμού στις 8 Μαϊου της “Ημέρας της Μητέρας” και των 50 χρόνων λειτουργίας τους, με εκτίμηση και σεβασμό σας προσκαλούν σε ενημερωτική επιστημονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την:

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ στις 6 Μ.Μ. στο ASSEMBLY HALL των σχολείων – Αϊνστάιν 6 & Νίκης 12 Αμφιάλη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από την επιστημονική ομάδα του Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” και θα καλυφθούν θέματα πολλαπλής ενημέρωσης κοινωνικών λειτουργών, καθηγητών πανεπιστημίων ογκολόγων μαστολόγων χειρουργών και ακτινοδιαγνωστών μαστού για την ΠΡΟΛΗΨΗ – ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ.

Όλες οι γυναίκες άνω των 20 ετών μπορούν συμμετάσχουν στην εκδήλωση

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό πολιτισμό και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Υπολογίζεται, ότι 1 στις 8 γυναίκες θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί επίσης σημαντικά και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως. Κάθε 2,5 εργάσιμες ώρες γίνεται μια νέα διάγνωση, ενώ κάθε 6 εργάσιμες ώρες μια γυναίκα πεθαίνει από καρκίνο του μαστού.

Στόχος μας είναι να αυξηθεί το ποσοστό έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Η γνώση είναι το πρώτο βήμα. Θέλουμε κάθε γυναίκα, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας κι αν βρίσκεται να γνωρίζει για τον καρκίνο μαστού, τις ενδείξεις και τα συμπτώματά του και βεβαίως για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του. Θέλουμε κάθε γυναίκα να σταματήσει να φοβάται και να ενσωματώσει στην καθημερινότητά τον τακτικό προληπτικό έλεγχο που μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Για το λόγο αυτό ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», οργανώνει πανελλαδικά εκστρατείες ενημέρωσης του γυναικείου πληθυσμού σε συνεργασία τόσο με δημόσιους όσο και με ιδιωτικούς φορείς, όπως τα ΚΕΝΤΡΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ».

Στις επιστημονικές ενημερωτικές ομιλίες συμμετέχουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων όπως Χειρουργός Μαστού ή Ειδικός Ακτινοδιαγνώστης Μαστού, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός καθώς και η Εθελόντρια του Συλλόγου με εμπειρία καρκίνου μαστού, η οποία με το λόγο και την παρουσία της συμβάλλει σημαντικά στην απομυθοποίηση του καρκίνου μαστού, ο οποίος πρέπει να διαγνωστεί έγκαιρα.