Έφυγε από τη ζωή ο συγκεντρωσιάρχης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο συγκεντρωσιάρχης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος σε ηλικία 63 ετών από ανακοπή καρδιάς αφήνοντας την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Αττικό όπου νοσηλευόταν.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου άφησε την τελευταία του πνοή στις 2:00 το μεσημέρι στο νοσοκομείο Αττικό, μετά από επιπλοκή που προκλήθηκε από χρόνιο καρδιακό πρόβλημα.

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος είχε φοιτήσει στην Ανωτάτη Βιομηχανική και ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια Σοφία Ζαφειρίου. Αφήνει πίσω του, δύο παιδιά, τον Θανάση και την Αλεξάνδρα. Εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ το 1974 και υπήρξε ένα εκ των ιδρυτικών στελεχών της ΠΑΣΠ ΑΒΣΠ. Το 1978 ήταν μέλος της Επιτροπής Νεολαίας. Το 1981 Αναπληρωτής Γραμματέας της Επιτροπής Κινητοποιήσεων, ενώ από το 1982 μέχρι το 1996 ήταν γραμματέας της ίδιας Επιτροπής.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στις περισσότερες εκ των μεγαλυτέρων πολιτικών συγκεντρώσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν και οι μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Από εκεί πήρε και το όνομα «συγκεντρωσιάρχης», ενώ στον Ανδρέα Παπανδρέου και τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ έμεινε πιστός μέχρι τέλους.

Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

 

Πηγή: matrix24.gr